KAMO DANAS? Za početak na Noyrem, a par klikova kasnije kud koji mili moji

Noyrem je besplatan servis koji pruža informacije o događajima iz cijelog svijeta. Događaji se prikazuju na karti ovisno o datumu i kategorijama koje je korisnik odabrao.

Svi korisnici mogu vidjeti događaje na Noyremu, a samo korisnici koji su prijavljeni sa svojim Facebook profilima mogu kreirati događaje. Eto, tako ukratko glasi opis Noyrema na fan pageu na Facebooku.

Radi se o novoj mrežnoj platformi koju je osmislio student Informatike na Veleučilištu u Rijeci, Josip Bugarija iz Bibinja. Platforma omogućuje korisnicima da u nekoliko klikova dođu do informacija o događajima u svom gradu, okolici i drugim mjestima.

Događaji se pretražuju po odabranoj lokaciji, tipu događaja i odabranom vremenskom razdoblju, a može se odabrati i prikazivanje budućih događaja na određenoj lokaciji. Događaji se mogu pretražiti po nazivu ispod karte, gdje je prikazana i vremenska prognoza za odabranu lokaciju u idućih tjedan dana.

Pronalaženje događaja na Noyremu vrlo je jednostavno, odabirom lokacije događaji se prikazuju na interaktivnoj karti. Svi korisnici mogu vidjeti događaje, a korisnici koji su prijavljeni sa svojim Facebook profilima mogu jednostavno i potpuno besplatno stvarati nove događaje puput koncerata, festivala, sportskih događaja i drugih vrsta događaja.

Noyrem je prilagođen za rad kako na stolnim i prijenosnim računalima, tako i na mobilnim uređajima. U skoroj budućnosti dolazi i Android aplikacija koja će omogućiti brži pristup na mobilnim uređajima.

 

...