FOTO Kućice kojima ne mogu odolijeti djeca, mačke, a ni ponekad pas

Måns Swanberg švedski je dizajner koji živi i radi u New Yorku, bavi se ilustriranjem i animacijom, a općenito bi za sebe rekao da voli čudnovatu tipografiju i karton iz čega je nastao projekt Famous OTO.

– Karton pruža tolike mogućnosti, jeftin je, ima ga puno, prirodan je, može se lako oblikovati te se na njemu može printati sve, o čemu god da sanjaš. Mogućnost da se od njega izrađuju velike kartonske kutije za igru bila je previše zabavna da bih ju zanemario. Želim da budu kao iz Pixarovih filmova – da bude toliko slojeva, detalja da se mogu zabaviti i djeca i odrasli. Hajmo se potruditi da se svi dobro zabavljaju, može?

 

Karton od kojih se izgrađuju kuće nije toksičan, do te mjere da se može pojesti, ali nemojte ga jesti. Biorazgradiv je i nikad neće stvoriti otoke smeća u oceanu, kaže Swanberg te dodaje kako od svakog kartonskog kamiona za prodaju sladoleda ili tacosa donira dolar za projekt One Tree Planted, a za svaki taj dolar negdje u svijetu bude posađeno drvo. I tako  do sada njih 3,800 stabala.

– Iako je karton jeftin materijal, print je poprilično skup stoga je zasad broj proizvoda ograničen, a ne zbog manjka ideja, poručuje Swanberg, te one koji su zainteresirani za kupnju moli da imaju strpljenja.

Kamionček za sladoled ima i svoju mačju varijantu, a Måns je predatorima izgradio i takozvanu OTO Brooklyn kućicu za mačke. Kartonske kućice za igru djece, mačaka, odraslih i ponekog psa prodaju se po cijeni od 39 ili 69 dolara.

 

 

...