Nevjerojatna distopija: “Smrtonosni strojevi” stižu u knjižare i kina

Početkom idućeg tjedna u prodaju stiže knjiga “Smrtonosni strojevi” u izdanju Stilusa, taman da vas zagrije za istoimeni film čije prikazivanje počinje 13. prosinca. Režiju potpisuje Christian Rivers (King Kong) po scenariju Petera Jacksona (Gospodar Prstenova, Hobbit).

Ova moćna i briljantna priča spaja veliku avanturu s beskrajnim moralnim dvojbama, Guardian

Riječ je o epskoj avanturi, nevjerojatnom novom svijetu distopijske budućnosti koju stvara vrhunski pripovjedač Philip Reeve i prvoj knjizi iz popularnog serijala Kronike gladnih gradova.

Priča počinje u trenutku kada veliki pokretni grad London lovi mali rudarski gradić. Kada jedan grad proguta drugi, preradi sve korisne materijale kako bi se oslobodila energija za pokretanje motoriziranih kotača koji gradu omogućuju putovanje. Međutim, londonski gradonačelnik ima puno veće planove od osvajanja malih gradova…

Nekoliko mladih ljudi udružit će se kako bi spriječilo katastrofu; među njima je i Tom, pripravnik u Londonskom povijesnom muzeju, koji se divi istraživaču i glavnom povjesničaru u gradskom cehu povjesničara Thaddeusu Valentineu.

Nakon što ga mlada žena pokuša ubiti, Katherine, povjesničareva kći, angažira Beavisa Poda, znanstvenika iz ceha inženjera ne bi li doznala istinu o svome ocu i njegovim aktivnostima.

Zajedničkim snagama oni će razotkriti urotu Thaddeusa Valentinea i londonskog gradonačelnika koji tajno planiraju upotrijebiti oružje koje je uništilo Zemlju tisućama godina prije.

Philip Reeve poznati je britanski ilustrator i pisac. Rođen je u Brightonu, gdje je i odrastao.

Godinama je ondje radio u knjižari te je producirao i režirao nekoliko kazališnih predstava.

Osim toga, ilustrirao je više od četrdeset dječjih naslova, uključujući i velike hitove poput Strašne povijesti

Fenomenalno, uzbudljivo i romantično, zastrašujuće i zabavno uz mnogo akcije i dubine, Sunday Times

Smrtonosni strojevi prvi je roman iz njegova najpoznatijeg serijala Kronike gladnih gradova.