Samo pet sastojaka potrebno vam je da napravite fantastičnu bijelu čokoladu
Čokoladi malo tko može odoljeti, a onu spravljenu kod kuće rijetko će tko odbiti kušati. Jednostavne za pripremu, a fantastičnog okusa, Maja Kefeček u kuharici Čokolada, predlaže veganske slastice od čokolade.
Probajte pikantnu čokoladnu kremu s đumbirom i narančom ili mediteransku čoko pitu s pinjolima, bademima i smokvama, ali i izvrsne klasike u veganskom ruhu: domaću crnu ili bijelu čokoladu, slasnu sahericu, jaffa kekse, superfood čokoladu, štrudlu s čokoladom i kruškama, čokoladna tjesteninu, pa čak i ljuto grah varivo, da, pogađate, s čokoladom! Možete li odoljeti takvom izazovu?
Autorica se već niz godina bavi proučavanjem i promicanjem zdrave i prirodne prehrane.
Završila je Školu prirodne kuhinje pri Makronovi te brojne seminare i radionice o zdravoj prehrani i zdravom življenju. Vodi radionice kuhanja, piše članke i daje poduke iz kuhanja.
Po struci je dipl. ing. geologije i paleontologije, živi u Zagrebu, uživa u kuhanju za prijatelje i obitelj, eksperimentiranju s novim namirnicama, osmišljavanju recepata, te u putovanjima na kojima istražuje lokalne namirnice i načine pripreme hrane.
Danas predlažemo…
Veganska bijela čokolada
Sastojci:
30 g kokosovog ulja
50 g kakao maslaca
3 žlice agavinog sirupa
30-50 g bademovog brašna
1 žličica vanilije u prahu.
Priprema: Otopite na pari kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte agavin sirup, bademovo brašno i vaniliju.
Razne dodatke, kao što su, na primjer, listići badema, latice ruže, crveni papar, cvjetovi lavande i sl. možete umiješati u toplu čokoladu ili posuti po vrhu prije nego se stvrdne.
Ohladite najprije na sobnoj temperaturi pa čuvajte u hladnjaku.
Poslužite uvijek rashlađenu u hladnjaku.
Napomena: Umjesto bademovog brašna možete korisiti i samljeveno kokosovo brašno: stavite 30 g. Za tvrđu čokoladu povećajte količinu kakao maslaca i smanjite kokosovo ulje po želji. Ako volite jako tvrdu čokoladu možete koristiti samo kakao maslac.
Fotografija i stiliziraje hrane: Maja Danica Pečanić.