[foto] PITANJE KOJE MUČI TRENDSETERICE Tko će osvojiti torbu Danijele Bilić

Sigurno ste čuli da tamo negdje postoje žene kojima su fetiš torbe i/ili cipele. Možda poznajete neku od njih. Možda i sami nemate mira kad su modni dodaci u pitanju. Ali, kad su mala umjetnička djela, ma što djela, remek-djela Danijele Bilić u pitanju, teško da itko može imati mira, pa čak i ako sve svoje dragocjenosti sprema u ruksak!

Prvu torbicu izradila je sestri za rođendan, a nakon toga napravila je cijelu kolekciju. Kao studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta sudjelovala je na nekoliko natječaja i skupnih izložbi.

Torbice su izrađene od eko kože, a proces izrade sastoji se od nekoliko faza.

  • Sve sama režem, šivam, spajam, a za izradu jedne torbice potrebno mi je više od 20 sati. Podjednaku pažnju posvećujem dizajnu, odabiru materijala, detaljima, izvedbi, funkcionalnosti. Koristim različite tehnike, od pletenja do origamija, dizajniram niski, visoki reljef, krute i mekane strukture, koristim složene i jednostavne elemente, stvaram pravilne i nepravilne kompozicije. Elemente ponavljam, mijenjam veličinu, rotiram, preklapam. Naravno, sve ovisno o tome koji dojam želim postići. Trakice su najbolji primjer kako koristeći samo jedan element možeš stvoriti mnoštvo različitih reljefa koji u promatračima izazivaju različite osjećaje.

Jako pazim da materijali budu što kvalitetniji, pa paleta boja koje koristim nije široka, no nadam se da će se i to s vremenom promijeniti. Ovisno o modelu, broj dijelova iznosi od 50 do nekoliko stotina. Torbice izrađujem u malim serijama i svaka od njih, poput cvijeta, ovisno o vrsti i boji, ima određenu simboliku.

Na Facebook stranici DanijelaBilićDesign u tijeku je giveaway koji traje do 27. kolovoza u 21 sat, a sretnik ili sretnica osvajaju torbicu po izboru iz albuma KOLEKCIJA

Ne znam za vas, ali moje srce svo treperi 😉

...