I’M the one: Dizajnerska kolekcija koja pazi na vaše zdravlje

www.i-m-the.oneIza kolekcije I’M the one stoji dvojac Ivona Martinko, na čelu kreative, i Sandra Dragaš, na čelu logistike. Kolekciju jesen/zima 2018./19., što planiraju i ubuduće, proizvele su od ekoloških tkanina. Vrhunski modni dizajn uokvirio je organske tkanine, koje su ugodne te ne sadrže umjetne boje.

I’M the one na jedinstven način ujedjuje atraktivan dizajn s kvalitetom tkanine koju mnogi, zaslijepljeni krojem modela često stavljaju u drugi plan. Konzumirajući izgled na prvi pogled, kupci zaboravljaju obratiti pozornost na sastav tkanine odjevnog predmeta.

Nije bitno samo tko je dizajnirao taj predmet i kako izgleda; bitno je također od čega je napravljen jer sastav tkanine kroz kožu dopire do unutarnjih organa, ostavljajući nekada i trajne posljedice na zdravlje.

Dakle, uz kvalitetnu prehranu, tjelovježbu i brigu za zdravlje nije bitno samo ono što unosimo u sebe, nego i što nosimo na sebi.

Masovna proizvodnja i ubrzani stil života uvjetovali su ponudu jeftinih materijala, samim time i uzgoj novih sorti genetski modificiranog pamuka, tretiranog pesticidima, za brži i bolji rast.

Takvi materijali mogu utjecati na naše zdravlje i uzrokovati razne probleme poput alergija, bolesti dišnog i krvožilnog sustava, a u najgorem slučaju i karcinoma.

Uz osobno zdravlje samosvjesnim ljudima je važna i ekološka svijest o globalnom zatopljenju. Jedni od njegovih uzročnika su petrokemikalije od kojih se dobivaju sintetski materijali.

Naša koža je propusna pa je izuzetno važno da odjeća koju nosimo 24 sata bude kvalitetna i udobna te da ima kreativan dizajn koji ne robuje trendovskim diktaturama.

I’M the one na kreativan način utjelovljuje oboje. Svjesnu osobu koja nosi jedinstveno dizajniran odjevni predmet.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.