Ako volite novitete, isprobajte ovaj kruh od badema i banana
Proteini, vlakna i relativno malo meda / javorovog sirupa, ovaj kruh od bademovog brašna i banana čine dobrom užinom kad zagusti, kao i dobrim rješenjem za doručak na brzinu. Za pripremu je potrebno ukupno sat vremena, od čega 45 minuta za pečenje.
Sastojci:
3 šalice brašna od badema
2 čajne žličice sode bikarbone
1/2 čajne žličice morske soli
1/4 šalice kokosovog ulja, otopljenog
1/4 šalice + 2 jušne žlice svježe mljevenih chia sjemenki
3/4 šalice vode
2 zrele banane
1 čajna žlica ekstrakta vanilije
1 čajna žlica cimeta
1/4 šalice meda ili javorovog sirupa u veganskoj varijanti
kokosovog ulja u količini da se namasti posuda za pečenje.
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite posudu za pečenje. Sameljite chia sjemenke i pomiješajte 1/4 šalice mljevenih sjemenki s 3/4 šalice vode. Stavite ih u hladnjak i ostavite 15 minuta kako bi stvorile “gel” zbog kojeg ćete ih moći koristiti kao zamjenu za jaja. Ostale sastojke povežite u srednje velikoj posudi, dodajte potom chia sjemenke koje su odstajale u hladnjaku i sve zajedno dobro pomiješajte dok se ne oblikuje štruca.
Položite ju u namašćenu posudu za pečenje i zagladite površinu špatulom.
Pecite 35-45 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Nakon 10 minuta možete kruh izvaditi iz posude u kojoj se pekao i pustiti ga da se hladi.
Na blogu Detoxinista naći ćete i recept za naprednu verziju ovog kruha, koja je bolje teksture.