Upoznajte Strijelce: Nemirni optimisti koji teško podnose “okove”

Ako je solarni, lunarni ili ascendentni znak Strijelac ili je naglašen Jupiter u aktivnim znacima, osoba obiluje temperamentom, pokretljivošću i optimizmom, opisuje ovaj horoskopski znak astrolog Damir Jovetić.

Uz Blizanca, Strijelac je najbrži znak zodijaka, stoga je za ove osobe karakterističan nemir, intelektualni u zrelijim ili tjelesni u ranijim godinama.

Strijelac je znak slobode, pa niži tipovi mogu manifestirati i ekstremni oblik bježanja od bilo kojeg zarobljavanja u ljubavi ili poslu.

U potrazi za novim dostignućima, ovaj znak bira originalnije puteve, a manifestira silne nespretnosti unutar konvencionalnih ili stereotipnih okružja.

Kasno se odlučuje za obitelj ili brak, jer ga temperament vuče na šire društvene krugove.

U stresu reagira buntovnički, otresito, nemarno, anarhično i defetizmom ili izbjegavanjem izvora problema, čak i ako je izvor određena osoba koja mu je inače draga. Ta potreba “jupiteranaca” dolazi zbog nedostatka razumijevanja i manjka potrebe za objašnjavanjem i isprikama budući teško podnosi manipulacije poput izazivanja grižnje savjesti ili kritičnost.

Često je nepraktičan, pa ovi tipovi trebaju raditi na racionalnoj prizemljenosti i metodici.