11 savjeta dr. Christiane Northrup za boginje koje ne stare

Nikad nije prerano zauzeti pozitivan stav prema svom tijelu i duhu i shvatiti da samo o nama i odlukama koje ovog trenutka donesemo ovisi kako ćemo živjeti u godinama koje dolaze. A godine možemo dočekivati s užitkom, a ne užasavati se promjena i očekivati propadanje. Odbacite zablude o starenju, otkrijte što sve s godinama može poći po dobru u tijelu te kako ostvariti ravnotežu i zdravlje bez obzira na dob i trenutno zdravstveno stanje. Tako smatra dr. Christiane Northrup koju je svoju knjigu “Boginje nikada ne stare” namijenila ženama svih dobi koje uživaju u životu i žele iskusiti kako život može biti još i bolji.

“Nisam željela napisati knjigu o zdravlju koja će žene uplašiti u pogledu starenja i uputiti ih kako da se pripreme za sve strahote koje bi im se mogle dogoditi: od bolesti dojki do bolesti srca i maternice. Nisam željela secirati žensko tijelo na komadiće i reći ženama neka se pridržavaju ovih deset savjeta kako im se određeni komadić ili cijeli sustav ne bi raspao. Takav sam pristup zdravlju odavno prerasla. Ako želite specifičan savjet o tome kako imati zdrave grudi, kako hraniti tijelo dobrom, zdravom hranom i kako izgledati sjajno iz godine u godinu, sve to pronaći ćete u ovoj knjizi. Pronaći ćete i zamisli koje će vas potaknuti da odustanete od zabluda o ženama i našemu međusobnom odnosu te o našemu odnosu prema vlastitom tijelu i Zemlji – zabluda koje su žene usvojile i zbog kojih stare”, navodi dr. Northrup.

Neovisno o dobi, neki kažu da najviše užitka u intimnim odnosima možete doživjeti slijedeći ovih jedanaest savjeta iz knjige Boginje ne stare, dr. Christiane Northrup.

1. ​Usredotočite se na svoj užitak. Bez obzira na to uživate li u seksu s partnerom ili sami, najvažnije je da se povežete sa svojom vitalnom silom i uživate u tom iskustvu.

2. Tražite ono što želite. Uvidite da je vaš užitak važan i nemojte se zadovoljiti partnerom koji ne uvažava vaše potrebe.

3. Odvojite vrijeme koje vam je potrebno. Prestanite gledati na sat i predajte se užitku! Uživajte u svakom trenutku i ne brinite zbog toga koliko vam je vremena potrebno da se zagrijete ili da dosegnete vrhunac uzbuđenja. Sjetite se da orgazam započinje prvim stezanjem vašega pubokoksigealnog mišića. Nemojte pokušavati “postići” bilo što.

4. Koristite mnogo lubrikanta. Kad ste dovoljno podraženi i krv vam dobro cirkulira, sluznica u pravilu sama od sebe postane deblja, ali možete si pomoći bezreceptnim lubrikantima. Northrup preporučuje one koji sadržavaju Puerariju mirificu. Receptne estrogenske kreme također mogu učiniti vašu vaginalnu sluznicu debljom i skliskijom.

5. Učinite dno svoje zdjelice fleksibilnim i funkcionalnim. Umjesto da primjenjujete staru Kegelovu tehniku stezanja mišića, aktivirajte cijelu skupinu mišića dna zdjelice kako biste više uživali u snošaju te bili slobodniji od stres inkontinencije i urgentne inkontinencije. U knjizi Ključ kupaonice Kim Perelli i Kathryn Kassai, fizikalne terapeutkinje i specijalistice za kliničku tjelovježbu, potražite program vježbanja i jačanja dna zdjelice.

boginje_ne_stare6. Upoznajte svoju erotsku žensku anatomiju, cijenite je i izražavajte joj ljubav. Vaša erotska anatomija je čudesan dar! Upoznajte je te otkrijte kako možete ugodno stimulirati to područje.

7. Održavajte optimalnu razinu vitamina D. Idealna je između 40 i 80 ng/ml. Dovoljna razina vitamina D može spriječiti tjeskobu i depresiju, uobičajene neprijateljice libida. Vitamin D možete unijeti izlaganjem suncu te dodacima prehrani.

8. Spavajte dovoljno. Većini žena potrebno je osam do deset sati sna za optimalno funkcioniranje. San vas obnavlja na staničnoj razini. Omogućuje vam osloboditi se nakupljenih hormona stresa koji uzrokuju upalne procese, prethodnike bolesti.

9. Probudite svoja zdjelična energetska središta. Vaša prva čakra je središte kundalini-energije i u njoj doživljavate svoju životnu silu. Druga čakra je vaše drugo energetsko središte, a može postati usporena i blokirana ako imate neriješena emocionalna pitanja u pogledu seksa, novca i moći. Otpustite gnjev, povrijeđenost i strah te napunite svoje niže čakre energijom upuštajući se u aktivnosti koje pokreću vaše kukove.

10. Pronađite novog partnera – ili postanite nova partnerica. Kad iskusite svoju slasnu seksualnost i upustite se u samozadovoljavanje, postajete još poželjniji. Bolji seks započinje s vama.

11. Svjesno unosite svetost u svoj seksualni život. Zapalite mirisne svijeće, pustite lijepu glazbu i budite boginja čiji je tjelesni užitak kanal za iscjeljivanje svijeta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.