Mali astrološki vodič za darivanje: Što kome pokloniti

Zemljanim znacima, Bikovima i Jarcima, najvažnije je da su darovi mjerljive vrijednosti, dok je Djevicama bitna upotrebljivost poklonjenog. Važna im je kvaliteta i velika je greška pokloniti im nešto jeftino, nekvalitetno, pogotovo Jarcu koji je inače sklon štedjeti, pa posebno cijeni ulaganje u trajnije predmete.

Zemljani znaci čuvat će poklon jer je vrijedan, dok je zračnim znacima važnije da je nešto originalno, pa makar trajalo samo tri dana, ali i manje. Važno im je da dar ima neko značenje koje ne mora biti skroz određeno, ali će biti zadovoljni i s nečim što je upotrebljivo.

Blizancu se može pokloniti hrpa svega i svačega, a Vodenjak će ionako zapamtiti kad je i zašto nešto dobio, ali će zaboraviti tko mu je što dao. Vole iznenađenja najviše od svih znakova.

Vagama je najvažnije da je dar namijenjen upravo njima i da se u njemu mogu prepoznati.

I vodenima je važno značenje, ali emocionalno. Raku je važno da se može prisjetiti prošlosti, nekog zajedničkog događaja. I Škorpion i Ribe vole se prisjećati svoje intimne povijesti, pa ih je zato dobro poznavati da bi se za njih odabrao odgovarajući dar. Obradovat će se ako darivatelj zna da im je omiljeno “to i to”, a osjetit će duboku zahvalnost ako im pritom bude ispunjena i neka dotad neostvarena želja.

Vodeni vole godišnjice, sve službene povode za darivanje, a pokloni za njih, kao i za zemljane znakove, mogu biti i iskupljujući i obvezujući, a ako je uz poklon upakirano i obećanje neće ga nikad zaboraviti. Škorpionima je važna simbolika, može biti i dvoznačna i nemaju se običaj zahvaljivati.

Vatreni (Ovan, Lav, Strijelac) i zračni znakovi (Blizanac, Vaga, Vodenjak) vole ono što je novo i ako nije tako njihova će reakcija kad budu otvarali paketić koji je njima namijenjen biti umjerena bez obzira na to koliko poklon vrijedi.

Uvijek točno znaju što im treba, pa je sigurnije najprije se raspitati. Također su i skloni impulzivnoj kupnji, pa se lako može dogoditi da novitete već imaju doma jer im nisu mogli odolijeti. Stvarno su znatiželjni i jako vole isprobavati novotarije.


Pokloni sebi, ali i drugima. Ili možda obrnuto 🙂

Proteklih smo dana trošili na veliko. U raznim smo web shoppovima tržili svašta, a najviše nas je oduševila ponuda božićnih paketa na Naturismo.com.

Ako već poklanjate dragim osobama birajte brendove koji su kvalitetni, kozmetiku u kojoj prevladavaju prirodni sastojci, a ako volite ugoditi oku, na ovoj stranici moći ćete se nagledati krasnih poklon-pakiranja.

No, nije to jedino što nas je oduševilo, nego nam se prvo dopala njihova voljnost dostave u Hrvatsku što nije uvijek slučaj (iako smo u EU), što je ista besplatna (iako Royal Mail pa nema broja za praćenje i vjerojatno nam se sprema žuta ceduljica i odlazak po paket na poštu), a ponajviše nas je osvojilo to što kad potrošite određeni iznos možete birati između raznih poklona, a ne dobiti 2ml tester kao u hrvatskim web shopovima. Trenutno je u ponudi vrlo vrijedan poklon paket čija vrijednost iznosi 215 funta, a vaš je ako potrošite 150 funti. Ako ih imate, lako ćete naći na što ih utrošiti.


Nekoliko ideja 

Obratite li malo pažnju na one koje planirate darivati, ne bi vam trebalo biti teško odabrati poklone.

Već za stotinjak kuna putničke agencije nude jednodnevne izlete, u trendu su radionice kuhanja, izrade kozmetike, kreativne radionice. Ako ih i sami posjećujete, možda možete otići na one na kojima ćete nešto naučiti, a usput i izraditi pokoji poklon.

Na Udemyju se nude razni tečajevi, neki po vrlo pristupačnim cijenama od 10-tak eura. Kraj je godine dobro će doći, recimo, neki Moleskinov planer. Pa knjige… Znate da knjiga nekima nikad dosta. Ako znate da netko ima neki hobi, poklonite mu pretplatu na specijalizirani mjesečnik. Podržite lokalni OPG pa kupite domaće proizvode.

Čuli ste možda da na INmusic stiže Cure. Ulaznica za festival, nije loše uopće. Povedite sebe i frenda na koncert benda kojeg volite. Druženje i doživljaj, di ćeš bolje. Paket kino ulaznica? Sjajna ideja. Poklon-bon? Može, a što ne bi moglo!

Pecite kekse, lijevajte svijeće, radite sapune, pletite kape (O.K., nije da ih svi vole) – radite što volite i poklanjate ruku svojih djela. 


“Uvrnuti” darovi

Ako volite neobične poklone i prijateljujete, primjerice, s Vodenjacima, ali ne samo s njima, zavirite svakako na Ohhdeer.com. Bit će vam vrlo brzo jasno zašto smo vam to preporučili, pa makar ništa i ne kupili, da se malo nasmijete.