Veganski, bezglutenski, paleo desert. Nema ni šećera! Pa kako?

Kako napraviti jednostavan mousse od čokolade, a koji ne sadrži avokado, šećer, mlijeko, palmino ulje…, mousse koji je veganski, gluten-free, paleo, zaslađen voćem?

Sastojci:

pola šalice / 75 grama lješnjaka

1 kokosovo mlijeko, 400 ml, punomasno

2 žlice kakao praha

pola šalice datulja, otkoštenih / 85 grama

1 žličica vanilije

prstohvat soli.

Za dekoraciju, po želji: naribana čokolada, lješnjaci, kakao zrna.

Priprema:

Preko noći u vodi namočite lješnjake ili barem jedan sat prije pripreme deserta.

Sastojke (osim onih za dekoraciju) stavite u blender.

Bit će potrebno mljeti nekoliko minuta kako bi se datulje i lješnjaci povezali u glatku smjesu.

Ulijte u posudice i ostavite u hladnjaku nekoliko sati pa i preko noći. ako vam uspije.

Ukrasite po želji.