Veganski, bezglutenski, paleo desert. Nema ni šećera! Pa kako?
Kako napraviti jednostavan mousse od čokolade, a koji ne sadrži avokado, šećer, mlijeko, palmino ulje…, mousse koji je veganski, gluten-free, paleo, zaslađen voćem?
Sastojci:
pola šalice / 75 grama lješnjaka
1 kokosovo mlijeko, 400 ml, punomasno
2 žlice kakao praha
pola šalice datulja, otkoštenih / 85 grama
1 žličica vanilije
prstohvat soli.
Za dekoraciju, po želji: naribana čokolada, lješnjaci, kakao zrna.
Priprema:
Preko noći u vodi namočite lješnjake ili barem jedan sat prije pripreme deserta.
Sastojke (osim onih za dekoraciju) stavite u blender.
Bit će potrebno mljeti nekoliko minuta kako bi se datulje i lješnjaci povezali u glatku smjesu.
Ulijte u posudice i ostavite u hladnjaku nekoliko sati pa i preko noći. ako vam uspije.
Ukrasite po želji.