Gdje su, što rade: Riječki kipar, pjesnik, grafički i produkt dizajner Andrej Urem

Pjesnik, kipar, grafički i produkt dizajner Andrej Urem godišnje proizvede 16,000 svijeća u svom Sunset Park Studiju. Prodaje ih u online shopu, muzejskim shopovima, art galerijama, prigodnim blagdanskim sajmovima. Cijena isključivo bijelih svijeća, ovisno o njihovoj veličini, iznosi od 25 do 200 dolara.

Urem je počeo s šest modela, a sada ih izrađuje oko trideset. Tijekom iduće godine planira proširiti Andrej Urem Collection keramikom, nakitom i lampama.

Ručno rađene dizajnerske svijeće napravljene su od eko voska od soje koji je pomiješan s palmom i pčelinjim voskom kako bi se postigla posebna mekoća. Svijeće gore do 60 sati, a njihova je posebnost što uz efektan dizajn i pomno odabran materijal, stvaraju čudesne sjene dok gore.

“Počeo sam malo po malo, krenulo je s muzejskim shopovima, da bih ubrzo izvozio u 20-30 zemalja Europe. Kao kiparu, nije mi bilo teško. Mislio sam možda bih se trebao baviti poslom koji će mi osigurati sredstva da bih se mogao baviti svim onim stvarima koje volim raditi. I tako me je posao potpuno preuzeo”, kaže Riječanin s njujorškom adresom.

Urem je iz Hrvatske odselio 2001. godine kako bi vodio neprofitnu organizaciju Croatian art and culture. Izradom svijeća počeo se baviti prije pet godina.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.