SAN SVAKE KUĆANICE Izumljen robot Dalmatinac koji kuha bolje od kuhara

Splitski robot kuhar GammaChef jedna je od inovacija koja će biti predstavljena na ovogodišnjem Taste and Travel festivalu.

Tim stručnjaka koji su osmislili ovaj kuhinjski uređaj sposoban spremiti bilo koje jelo iz jednog lonca, u subotu, 26. kolovoza na E@t: Food in the digital age konferenciji predstavit će njegove kulinarske sposobnosti i dočarati potpuno novu dimenziju kada je budućnost pripreme hrane u pitanju.

GammaChef je nastao u radionici u Splitu, iz ljubavi prema tehnologiji dvojice inovatora Dražena Drnasa i Đulijana Nole. San svake kućanice pretvorili su u stvarnost izumivši uređaj koji bolje od bilo kojeg ljudskog kuhara sprema razna variva, tjestenine, rižota i gulaše, a uz već ponuđene, integrirane recepte, moći će unijeti i vlastite.

GammaChef je u potpunosti hrvatski proizvod u smislu ideje, implementacije i dizajna, dok je jedan dio njegovih dijelova napravljen u Hrvatskoj. Zanimljiv i elegantan dizajn te odlične kulinarske sposobnosti prototipa već su privukle iznimnu pozornost, pa GammaChef na radost brojnih gurmana uskoro najavljuje i serijsku proizvodnju.