Božićna kolekcija Poppy’s Happy Place osvojit će “retroljupce” na prvi pogled

Prva božićna kolekcija Poppy’s Happy Place odiše retro glamurom, toplinom i radošću življenja. Poppy tim inspiraciju nalazi u pop-kulturi i umjetnosti, a ovaj puta su se poigrali božićnom pričom iz baleta Orašar. Djevojčica Klara iz te prekrasne priče oživjela je na novom tanjuru iz njihove kolekcije Lost Beauty, u kojoj žele od zaborava sačuvati stare fotografije s početka 20. stoljeća.

  – Nepoznata djevojčica u balskoj haljinici koju smo pronašli na jednoj staroj fotografiji izgleda upravo onako kako mi zamišljamo Klaru – nevino, slatko i ljupko. Svi volimo priču o Orašaru i ona za nas utjelovljuje duh Božića, doba u godini kad se čini da je sve moguće – kaže Davor Borojević, vođa Poppy tima, koji odnedavno surađuje i s mladom ilustratoricom Zorom Škrguljom, poznatom po vlastitom brandu Crtarnica.

Zora je za Poppy’s Happy Place nacrtala svoju verziju Alise iz zemlje čuda, koja je prigodno nazvana “Alice in Winter Wonderland”. Njezina Alisa se ovaj puta našla u zimskom okruženju pa osim karata, šalica i ostalih sitnica iz originalne bajke, oko nje lete pahuljice i jelenski rogovi.

U božićnu kolekciju su se sjajno uklopili i tanjuri iz već poznate kolekcije Feel Endless Love ilustratorice i grafičke dizajnerice Hane Vrce, koji ovaj puta dolaze u prigodnoj crvenoj i zelenoj boji.

Poppy tim dizajnirao je i plišane jastučiće u tim bojama, a ukrašeni su pomponima i keder trakom.

– Cijelu kolekciju smo zamislili u retro glamur stilu i namijenjena je svima koji za Božić žele darovati ili dobiti nešto drugačije i originalno. Svi tanjuri dolaze pakirani u zasebnim kutijama, perivi su u perilici i pogodni za mikrovalnu pećnicu – kaže Davor Borojević.