OTVORENJE DIMENSIONS FESTIVALA Neumorna Grace Jones stiže u Pulu

Spektakularno otvorenje šestog Dimensions festivala dogodit će se u pulskoj Areni, u srijedu, 30. kolovoza.

Prekrasni ambijent amfiteatra ugostit će  Grace Jones, legendu koja već tri desetljeća definira glazbu, modu i umjetnost, te je neizostavan dio enciklopedija pop kulture.

Grace Jones u Pulu dolazi s čak deveteročlanim bendom, a za njen nastup se sprema i najveća produkcija koju su organizatori do sada postavili, zbog čega će Arena zasjati u potpuno novom svjetlu. Posebna konstrukcija pozornice, duga čak više od 10 metara, napravljena samo za Grace, kao i posebno osvjetljenje, samo su dio spektakularnog koncerta koji će obilježiti otvorenje Dimensions festivala.

Njeni koncerti uvijek uključuju sjajan live nastup, originalnu kostimografiju, te pršte od energije, uzbuđenja i provokativnosti i dio su potpunog iskustva kojim Grace još jednom dokazuje da je bezvremenska umjetnica i živuća ikona.

Poznata po svojoj androgenoj pojavi, jednako kao i po svojoj glazbi, 68-godišnja Grace Jones i dalje je inspiracija mnogim umjetnicima.

Karijeru je počela kao model, postala je muza brojnim fotografima, okušala se i na filmu, a svijetu je podarila mnoštvo nezaboravnih hitova. Nakon 19 godina pauze, vratila se na scenu 2009. sa zapaženim albumom “Hurricane”. Od tada nije prestala nastupati, a na pozornici je jednako originalna kao i na početku karijere.

U listopadu izlazi dokumentarni film “Grace Jones: Bloodlight and Bami” redateljice Sophie Fiennes koji će gledateljima dati intimni uvid u život ove velike glazbene i modne ikone. Ironično, objavila je i memoare “I’ll Never Write My Memoirs” koji portretiraju njen uzbudljivi život.

Neumorna Grace Jones prošle je mjesece ispunila s nekoliko probranih nastupa među kojima su španjolski Primavera festival, engleski Wilderness, i švicarski Montreux Jazz Festival, a ovo će biti jedinstvena prilika vidjeti ikonu u magičnom ambijentu pulske Arene.

Jednako tako poznat po svojim nastupima je elektronski super-bend Moderat, trojac kojeg čine članovi Modeselektora i Apparat, predvodnici berlinske scene. Ovo će biti i jedinstvena prilika vidjeti Moderat uživo, budući da su najavili prestanak djelovanja, a ovo ukazanje je jedno od zadnja tri nastupa u karijeri. Na tragu prošlogodišnjeg koncerta u Areni bit će i nastup eksperimentalnog jazz benda Henry Wu presents the Kamaal Williams Ensemble, te jednog od najuzbudljivijih bubnjara današnjice i kompozitora Mosesa Boyda.

Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Entrio sistemima te na prodajnim mjestima, a blagajne kod Arene radit će u ponedjeljak i utorak od 15 do 21 sat te u srijedu od 15 do 23.30 sati. Cijena ulaznice je 325 kuna.

Nakon velikog otvorenja, Dimensions festival, jedan od najuglednijih u svijetu elektronske glazbe, se vraća na tvrđavu Punta Christo od 31. kolovoza do 3. rujna, s više od 150 izvođača, sedam pozornica, divnim okruženjem s pogledom na Brijune i publici omiljenim zabavama na brodovima dovodeći glazbenike i publiku iz cijelog svijeta na čarobnu tvrđavu pored Pule. U pretprodaji su povoljnije regionalne festivalske ulaznice, po cijeni od 850 kuna za sve dane festivala (festivalska ulaznica ne uključuje i koncert otvorenja). Ulaznice se mogu kupiti u Entrio sistemima i na Entrio prodajnim mjestima.