Darujte doživljaj: Naučite pripremati božićna jela i oduševite obitelj i prijatelje

U centru kulinarstva i osobnog razvoja “KuHarmonija” u Rijeci, u Verdijevoj 11 za vrijeme trajanja adventa održavaju se zanimljive radionice, a pohoditi ih je odličan način da sebi i drugima poklonite znanje i doživljaj te da se podružite s nekim koga možda niste dugo vidjeli. Odlična je to ideja ako ne znate što darovati nekome tko vam je važan jer vam se čini da je to jedna od onih osoba “koja ima sve”. Zavirimo malo u njihov blagdanski raspored!

CARIBBEAN CHRISTMAS by RICHARD GRUICA
Zašto ne? Dodajte začine, boje i neke nove okuse i ovog Božića preselite svoj blagdanski stol na toplu pješčanu plažu! Ovu priliku ne smijete propustiti jer u goste KuHarmoniji dolazi Richard Gruica – profesionalni chef iz SAD-a, rođen na Jamajci. Njegova obitelj korijene ima i u Hrvatskoj u koju se sve češće vraća donoseći projekte poput “Gypsy table”, “Captivating Croatia” i mnogih drugih..

* tečaj je na engleskom jeziku, moguće simultano prevođenje po potrebi

Trajanje: 18 – 20 sati
Datum: 11.12.
Cijena: 350 kn

SLASTICE U JEDAN DAN
Naučit ćete kako pripremati raspuknute kekse od limuna, panettone, tortu s bademima i narom, medenjake, linzere s narančom…

Trajanje: 10 – 13:30 sati
Datum: 12.12.
Cijena: 305 kn

 

BLAGDANSKI FINGER FOOD
Fale vam ideje za male zalogajčiće s kojima ćete dočekivati goste tijekom nadolazećih blagdana? Genijalne ideje čine vam se prekomplicirane i nemate vremena? Dosta vam je klasničnih recepata? Onda je ova radionica upravo za vas! Fingerfood je jednako ukusan kao i oku ugodan, a ovo je prilika da steknete vještinu pripreme zalogajčića koju ćete već ovog mjeseca moći ponosno pokazivati.

Trajanje: 18 – 20 sati
Datum: 13.12.
Cijena: 125 kn

NOVI NIVO
Obitelj i prijatelji, topao dom, iz kuhinje se šire razni mirisi ukusne hrane i kuhanog vina. Svi s nestrpljenjem očekuju božićnu večeru… Volite kuhati i htjeli biste promijeniti blagdanski jelovnik? Ili ga jednostavno podići na jednu drugu razinu i iznenaditi svoje najmilije? U KuHarmoniji su osmislili adventske večere s mesnim, ribljim i slatkim tradicionalnim jelima, kroz malo moderniju prizmu.

Na meniju su blagdanska purica s klinčićima i brusnicama, janjeći file s nadjevom, tradicionalna pašticada, riblji brodet, torta s bademima i narom, mini panettone.

Trajanje: 17:30 – 20:30 sati
Datum: 17.12. i 20.12.
Cijena: 620 kn

 

TALIJANSKA KUHINJA by NICOLETTA OLIVIERI
Posebna gošća Nicoletta Olivieri stiže iz Bologne. Pretpostavljate – kuha se umak “bolognese”, ali onako kako je Nicoletta naučila od svoje none, a ona pak od svoje i vaš bolonjez više nikad neće biti isti.

*tečaj je na engleskom jeziku, moguće simultano prevođenje po potrebi

Trajanje: 18 – 20:30 sati
Datum: 19.12.
Cijena: 260 kn