Jedan od najboljih rosea na svijetu proizvode Angelina Jolie i Brad Pitt

Angelina Jolie i Brad Pitt 2008. godine kupili su Château Miraval, dvorac u Provansi. Njihova je ljetna rezidencija okružena šumom, stablima maslina i jezerom, a ima i vinograd. Ljubitelji vina okušali su se i u proizvodnji dragog im pića, no nisu bili zadovoljni prvim rezultatima pa su odlučili pomoć potražiti od stručnjaka, kod slavnih vinara iz obitelji Perrin, vlasnika imanja Beaucastel, iz čijeg vinograda stiže jedno od najboljih biodinamičkih vina na svijetu.

Ubrzo je postalo jasno da se holivudski par i slavni vinar Charles Perrin slažu kad se radi o kvaliteti vina. Osim toga, grožđe od kojih se proizvodi Jolie – Pitt – Perrin vino uzgaja se organski, što je obitelji Perrin bilo iznimno važno.

“Rafiniran i elegantan Rose Miraval nudi čiste i koncentrirane arome sušenog šumskog voća, mandarine i dinje, ostavljajući okus kremena i začina s jedva primjetnim daškom tučenog vrhnja. Piti odmah”, objavio je Wine Spectator dajući vinu 90 od 100 mogućih bodova.

Kad je holivudski par svoje prvo vino promovirao u ožujku 2012. stručnjaci su bili iznenađeni kvalitetom, shvativši kako se ne radi samo o dobrom marketingu. Kad je vino pušteno u prodaju svih 6000 boca prodano je u samo nekoliko sati. Miraval su sommelieri stavili na 84. mjesto liste sto najboljih vina na svijetu za 2013. godinu, što je  ujedno bio i najviše rangirani rose.

Danas je Cotes de Provence rosé Miraval dostupan po cijeni od 16 do 32 eura (magnum), a šuška se da će se dvorac Miraval prodavati, no vinogradar Charles Perrin koji brine o velikom imanju holivudskih zvijezda tvrdi da to nije točno, te da to potvrđuje i ekstradjevičansko maslinovo ulje s njihova posjeda.

“Maslinici su stari 12 godina. Proizveli smo ekstradjevičansko, sto posto bio maslinovo ulje, izjavio je Perrin, dodavši da je riječ o 10.000 boca od pola litre, koje se prodaju po 29 eura. Gastronomi su ulje opisali kao blago, s mirisom i aromom badema, lješnjaka i artičoke”.

Dvorac i imanje Jolie i Pitt su unajmljivali kad su s djecom boravili u Francuskoj, no potom su ga odlučili kupiti. Ondje su se 2014. vjenčali, a zatim tamo i živjeli većinu vremena, želeći da njihova djeca odrastaju daleko od paparazza i lažnog sjaja Hollywooda. Nakon razvoda pokušavaju postići sporazum o skrbništvu.