Kurkuma svuda, pa i u orehnjači

Sastojci:

za tijesto

1 kg polubijeloga brašna (tip 850),

40 g svježega kvasca,

3-4 žlice ulja,

3 žlice smeđeg šećera,

500 ml sojinog mlijeka,

prstohvat soli,

malo kurkume;

za nadjev

700 g mljevenih oraha,

300 g smeđeg šećera,

150 ml sojinog mlijeka,

korica limuna,

100 g grožđica namočenih u rumu (po želji)

Priprema: Svježi kvasac pomiješati s 2 dl toploga (ne smije biti vruće) mlijeka, 2 žlice brašna i žlicom šećera. Dobro razmutiti i ostaviti na toplome da se diže.

Dobivenu smjesu umiješati u brašno i dodati sol, šećer, ulje, kurkumu i sojino mlijeko prema potrebi, pa zamijesiti glatko tijesto. Ostaviti da se ponovno diže.

Nadjev napraviti od oraha, prelivenih vrućim sojinim mlijekom. Dodati šećer, grožđice i naribanu limunovu koricu.

Kad se tijesto udvostručilo, razvaljati ga na debljinu od 2 cm. Napuniti nadjevom i saviti u valjak. Staviti na nauljeni viši lim i pustiti da se diže još oko 15 minuta. Peći 35–45 minuta na 180°C.

Više recepata možete pronaći na web stranici  Prijatelji životinja, Glas-zivotinja.org i Zeleni ponedjeljak.

Comments are closed.