Sarma sa seitanom i tofuom

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa;

1 kg svježeg seitana,

2 šalice polukuhanih žitarica (riža ili ječam),

0,5 šalice nekuhanoga prosa,

100 g dimljenog seitana ili tofua,

2 mrkve,

1 peršin,

1 mali celer, 2

glavice luka,

2-3 češnja češnjaka,

4 žlice brašna tip 850,

2-3 žlice sojinog umaka;

2 žlice škrobnoga ili integralnog brašna,

sol,

crvena mljevena paprika,

ulje

Priprema:

Odreske seitana koje smo marinirali preko noći u sojinom umaku, uvaljati u brašno i kratko popržiti. Narezati na sitne kockice ili samljeti. Dodati sitno nasjeckani dimljeni seitan ili tofu, žitarice, naribano povrće koje smo kratko popržili na luku i 4 žlice polubijeloga brašna. Sve dobro izmiješati.

Puniti listove kupusa, koje smo prethodno oprali u hladnoj vodi i izvadili debelu sredinu.

Na 2-3 žlice ulja lagano zagrijati crvenu papriku. Maknuti s vatre i dodati sarme te zaliti vodom tako da sarme budu prekrivene. Kuhati 40 do 50 minuta dok kupus ne bude kuhan.

Na kraju umutiti škrobno ili integralno brašno s vodom, po potrebi dodati još sojinog umaka i uliti u posudu, koju protresemo da se umak rasporedi. Kratko prokuhati i poslužiti uz pire krumpir.

Tko voli laganiju varijantu, umjesto prženja može seitan samo marinirati i samljeti ga ili nasjeckati.

Više recepata možete pronaći na web stranici  Prijatelji životinja, Glas-zivotinja.org i Zeleni ponedjeljak.

Comments are closed.