Imate li sve sastojke za ukusni kuglof?

Sastojci:

150 g omekšalog margarina,

250 g smeđeg šećera,

1 vanilin-šećer,

4 žlice mljevenih lanenih sjemenki,

12 žlica vode,

1 prašak za pecivo,

300 g brašna T-550,

2 dl + 3 žlice biljnog mlijeka (sojinog, no može se napraviti i s nekim drugim poput rižinog ili zobenog),

40 g kakaa (ili više kakaa – ovisno koliko želite da bude čokoladno)

Priprema:

Pomiješati mljevene lanene sjemenke s 12 žlica vode i ostaviti da odstoje. Dok se lanene sjemenke natapaju, izmiksati omekšali margarin sa šećerom i vanilin-šećerom. Zatim dodati smjesu od lanenih sjemenki, 2 dl biljnog mlijeka, brašno i prašak za pecivo te sve sjediniti.

Masu podijeliti na dva jednaka dijela pa u jedan dio dodati kakao razmućen s 3 žlice biljnog mlijeka. Kalup za kuglof treba dobro podmazati pa pobrašniti, da se kolač ne bi zalijepio. Istodobno iz obje posude ulijevati smjese u kalup te u isto vrijeme okretati kalup.

Peći 50 – 60 minuta na 180 – 200 °C. Ako kolač izvana gori, a iznutra je još sirov (ako se smjesa lijepi za čačkalicu, znači da nije pečen), prekriti kolač folijom do kraja pečenja.

Više recepata možete pronaći na web stranici  Prijatelji životinja, Glas-zivotinja.org i Zeleni ponedjeljak.

Comments are closed.