Ekskluzivno na HTV1 specijalna epizoda Malog mista ”Zagrebulje”

Hrvatska radiotelevizija (HRT) sa zadovoljstvom najavljuje premijerno prikazivanje specijalne epizode Malog mista ”Zagrebulje” 1. siječnja u 20.05 sati na HTV1.

Naime, kao što je u Dnevniku otkriveno, pola stoljeća bunkerirana, a nagađa se i nikad u cijelosti prikazana, specijalna epizoda kultne serije pronađena je među filmskim vrpcama Zabavnog programa na HRT-u.

Tijekom ”organiziranja” arhive montažer HRT-a Miljenko Baričević Moljac ugledao je vrpcu na kojoj nije bilo ono što je pisalo na pripadajućoj joj kutiji.

Otkriveno je kako je riječ o novogodišnjem specijalu serije, koja je emitirana samo jednom na Silvestrovo 31.12.1970. u sklopu Novogodišnjeg programa nekadašnje Televizije Zagreb, i od tada joj se gubi svaki trag.

Filmski crno-bijeli materijal ove emisije pronađen u dijelovima, presnimljen je i stavljen u postupak digitalne obrade, te će restaurirana emisija biti iznenađenje upravo za gledatelje HRT-a prvoga dana 2019.

Scenarij: Miljenko Smoje. Redatelj: Daniel Marušić. Skladatelj: Pero Gotovac. Glume: Karlo Bulić, Asja Kisić, Boris Dvornik, Zdravka Krstulović, Ivo Kadić, Jugoslav Nalis, Branko Nači.

Trajanje: 33 minute.