Peta sezona serije “Zaboravljeni slučaj” od 2. siječnja na Doma TV

Doma TV od srijede, 2. siječnja u večernjem terminu svojim gledateljima donosi petu sezonu popularne kriminalističke serije ‘Zaboravljeni slučaj’.

Uporna i snalažljiva detektivka Lilly Rush, jedina žena u filadelfijskom odjelu za ubojstva, radi na „hladnim slučajevima“, zločinima koji nikad nisu riješeni. Ponovno otvara neaktivna, neriješena ubojstava koja su se zbila prije nekoliko godina ili čak desetljeća.

Prethodno se Rush koristila instinktivnim razumijevanjem zločinačkog uma za rješavanje svježih slučajeva. Sada ovu iskusnu detektivku zaokupljaju novi izazovi kao što su ispitivanje svjedoka starih zločina čije su se životne okolnosti od tad promijenile, korištenje suvremene znanosti te pronalaženje svježih tragova u slučajevima koji su se nekoć smatrali nerješivima. Ona je spremna na određene posljedice, ponajviše da će njezin rad otvoriti stare rane koje bi mogle potaknuti počinitelje na nove zločine. No Rush će se pobrinuti da nijedna žrtva ne bude zaboravljena.

Kad se nađe u slijepoj ulici, obraća se za savjet svomu mentoru, poručniku Johnu Stillmanu i detektivu Willu Jeffriesu koji je ondje dovoljno dugo da služi kao veza s prošlošću. Tim također čine čvrsti detektiv Nick Vera koji je stručnjak za izvlačenje priznanja, detektiv Scotty Valens, Rushin pouzdani i uporni partner te nedavno pristigla Kat Miller koja se želi dokazati.

U prvoj epizodi pete sezone vidjet ćemo slučaj u kojem čovjek koji je osuđen za ubojstvo djeteta 1994. počini samoubojstvo, a novi dokazi upućuju na to da je njega i njegova pomagača, koji sada izdržava doživotnu zatvorsku kaznu, jedan prerevni detektiv možda prenaglo optužio za zločin koji nisu počinili.

Druga epizoda otvorit će još jedan stari slučaj, nakon što u starom kombiju pronađu odjevni predmet ubijene djevojke, srednjoškolke iz 1998. koja je prema pričama bila promiskuitetna. Gotovo desetljeće poslije Lilly Rush i Nick Vera stižu na mjesto zločina gdje policija usred polja istražuje napušteni kombi. Kat Miller koja vodi pretraživanje kombija poziva Rush zbog odbačene košulje pronađene u kombiju. Na etiketi piše da pripada Carrie Sweet ubijenoj 1998. godine. Lilly nagađa da bi mogla biti riječ o silovanju koje je krenulo krivo pa odjel za ubojstva ponovno otvara slučaj.

O glumcima:

KATHRYN MORRIS (Lilly Rush)

Osim što glumi detektivku Lilly Rush u ‘Zaboravljenom slučaju’, Kathryn Morris gledali smo u igranim filmovima ‘Isplata’, ‘Lovci na ubojice’, ‘Specijalni izvještaj’, ‘Umjetna inteligencija’, ‘Posljednja bitka’, ‘Kandidat’, ‘Bolje ne može’, ‘Jerry Maguire’, ‘Stand-ins’, ‘Ghost of a Chance’, ‘Deterrence’ i ‘Uskrsnuće šampiona’ s Joshem Hartnettom i Samuelom L. Jacksonom. Na malim ekranima gledali smo je u miniserijama ‘And Never Let Her Go’ i ‘Oldest Living Confederate Widow Tells All’ te TV filmovima ‘Inherit the Wind’, ‘Long Road Home’ i ‘Rise and Walk: The Dennis Byrd Story’.

DANNY PINO (Scotty Valens)

Osim što igra detektiva Scottyja Valensa u ‘Zaboravljenom slučaju’, Dannyja Pina na malim ekranima možemo vidjeti u TV filmu ‘Lucy’ u kojem glumi Desija Arnaza te seriji ‘Na rubu zakona’. Pino je na televiziji također glumio u ‘NYPD 2069’, ‘Vatrena točka’, ‘Men, Women and Dogs’ te u filmu ‘Moj prijatelj Flicka’. Ima i bogatu kazališnu karijeru. Glumio je s Madonnom u ‘Up for Grabs’ na londonskom West Endu. Također je s Billyjem Crudupom glumio u predstavama ‘Mjera za mjeru’ i ‘Zimska priča’ na njujorškom festivalu Shakespearea.

JOHN FINN (John Stillman)

Osim što igra poručnika Johna Stillmana u ‘Zaboravljenom slučaju’, John Finn ostvario je uloge u filmovima ‘Tragovi na duši’, ‘Uhvati me ako možeš’, ‘Lovina’, ‘Rat za slavu’, ‘Analiziraj ono’, ‘Shadow Realm’, ‘Livingin Hope’, ‘Carlitov način’ i ‘Slučaj Pelikan’. Na malim ekranima gledali smo ga u gostujućim ulogama u serijama ‘Bez traga’, ‘JAG’, ‘Chicago Hope’, ‘Brooklyn South’, ‘EZ Streets’, ‘Njujorški plavci’, ‘Zakon i red’, ‘Dosje X’, ‘Dawson’s Creek’ i ‘Pravda za sve’.

JEREMY RATCHFORD (Nick Vera)

Osim što utjelovljuje detektiva Nicka Veru u ‘Zaboravljenom slučaju’, Jeremy Ratchford ostvario je glavne uloge u filmovima ‘The Barber’, ‘Anđeoske oči’, ‘Dug put kući’ i ‘Moonshine Highway’ te manje uloge u filmovima ‘The Crew’, ‘The Sports Pages’ i ‘Nepomirljivi’. Također glumi u filmu ‘Prljava igra’ s Georgeom Clooneyjem. Ratchford je na malim ekranima igrao u miniseriji ‘Comanche Moon’ te za nagradu Gemini nominiranim ulogama u TV flimu ‘Small Gifts’ i seriji ‘Blue Murder’.

THOM BARRY (Will Jeffries)

Osim uloge detektiva Willa Jeffriesa u ‘Zaboravljenom slučaju’, Thom Barry glumio je u filmovima ‘Time Out’, ‘Prebrzi i prežestoki’, ‘Brzi i žestoki’, ‘Pravila igre’, ‘Air Force One’, ‘Duhovi Mississippija’, ‘Prva liga III’, ‘Dan nezavisnosti’, ‘Američki predsjednik’ i ‘Kongo’. Na malim ekranima možemo ga vidjeti u TV filmovima ‘Predsjednikov čovjek 2’ i ‘Alien Nation: The Udara Legacy’ te u gostujućim ulogama u serijama ‘Bez traga’, ‘JAG’, ‘Zapadno krilo’, ‘Pravda za sve’ i ‘Njujorški plavci’.

(Cold Case), SAD, 2003.-2010., kriminalistička serija

Tvorac serije: Meredith Stiehm

Glume:

Kathryn Morris – Lilly Rush

Danny Pino – Scotty Valens

John Finn – John Stillman

Jeremy Ratchford – Nick Vera

Thom Barry – Will Jeffries.

Ispeci pa reci...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.