VIRALNI HIT Ovaj se šal prodaje na dražbi i trenutna mu je cijena 23 tisuće kuna

Šal koji je u nekoliko dana postao viralni hit, te o kojem su izvijestili CNN, Spiegel Online i SWR3, trenutno se prodaje na eBayu za 3.125 eura. Zasad su pristigla 132 “bida”, odnosno ponude, a aukcija je humanitarnog karaktera.

Za popularnost šala, između ostalog, zaslužan je tvit novinarke Sare Weber koja je objavila kako je njezina majka koja živi u Münchenu, budući je strastvena pletilja, došla na originalnu ideju – svakoga dana tijekom 2018. godine  isplesti će onoliko koliko je kasnio vlak. Mjerila je koliko je vlak kasnio pri odlasku na posao, a koliko na povratku kući. Ako bi vlak kasnio manje od 5 minuta kad bi došla kući plela je u sivoj boji, ako bi kasnio od 5 do 30 minuta plela je rozom vunom, a za kašnjenje duže od 30 minuta birala je crvenu boju. Veliki crveni dio nastao je tijekom praznika kad je vlak kasnio svaki dan više od 30 minuta tijekom 6 i pol tjedana!

Rail delay scarf” u niti 24 sata zaradio je 20.000 lajkova.

-Nismo očekivali takav odjek. Potpuno smo iznenađene pozitivnim reakcijama. Moja majka je vrlo sretna što se tolikom broju ljudi sviđa šal i ideja kako je nastao. Često su nas pitali što je sada sa šalom, može li ga se kupiti ili naručiti pa smo željele učiniti nešto dobro. Zato je moja majka odlučila prodati šal na dražbi i donirati prihod, kaže Sara.

Šal je dug oko 1,50 metara, izrađen od mješavine vune. Trobojan je (tamnosiva, svijetlo ružičasta i crvena boje su koje simboliziraju (ne)točnost vlakova).