POPULARNO NATJECANJE Upoznajte kandidate nove sezone kulinarskog showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!”

U petoj sezoni RTL-ovog kulinarskog showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!” koja počinje 4. rujna u 19.50 sati na RTL-u sudjeluje deset parova kuhara amatera koji će se boriti za titulu najboljih.

Morana Mijač (25, mag. filozofije, Zagreb) i  Domagoj Žulj (25, ekonomist, Zagreb) – prijatelji

Domagoj i Morana zajedno su išli u školu i prijatelji su već jedanaest godina. Njihov je odnos bratsko-sestrinski i sigurni su da se savršeno nadopunjuju iako u šali kažu da ih, osim kuhanja, ništa ne veže. U show su se prijavili jer žele dokazati sebi i drugima da znaju kuhati, ali i kako bi naučili što više kulinarskih trikova jer jednog dana planiraju otvoriti vlastiti restoran. Oboje svoju budućnost vide u gastronomiji.

Blaženka Župan (53, umirovljenica, Slavonski Brod) i Tomislav Župan (56, nezaposleni građevinski tehničar, Slavonski Brod) – supružnici

Blaženka (Bada) i Tomislav (Toca) iz Slavonskog Broda u braku su već 36 godina. Međusobno su si nadjenuli nadimke – Bada i Toca te ih većina po njima i pozna. Oboje vole tradicionalnu kuhinju i u show su se prijavili kako bi učili od najboljih te poboljšali svoje znanje kuhanja. Ovaj bračni par  uživa u svojim zlatnim godinama, obožava zajedno kuhati, stoga puno vremena provode zajedno u kuhinji. No, Blaženka priznaje kako Tomislav ipak kuha bolje od nje.

Silvijana Dražović (67, profesorica jezika/turistički vodič/slikarica, Zadar) i Marica Krstić (51, nezaposleni tekstilni dizajner, Zadar)  – prijateljice

Silvijana  i Marica prijateljice su već dugi niz godina i dijele mnoge zajedničke interese. Obje su veoma kreativne, bave se dizajnom odjeće, a osim toga, dijele i strastvenu ljubav prema kuhinji. Zajedno su sudjelovale i u kulinarskoj emisiji ‘Večera za 5’ u kojoj je tjednu pobjedu odnijela upravo Silvijana. Obožavaju i prate sve kulinarske emisije pa su se odlučile prijaviti u “Tri, dva, jedan – kuhaj!” i naravno da očekuju pobjedu.

Anto Mandura (22, automehaničar, Slavonski Šamac, Županja) i Antonio Drkelić (21, industrijski tehničar, Slavonski Šamac, Županja) – prijatelji

Anto i Antonio školski su prijatelji koje, između ostalog, povezuje ljubav prema hrvatskoj tradiciji, folkloru i kuhanju. Ljubitelji su tradicionalne hrvatske kuhinje pa su zbog toga kulinarski bliži Špičeku. Iako vole spremati tradicionalne specijalitete, vesele se što će u emisiji naučiti pripremati i nešto modernija jela koja do sada nisu isprobali. Antonio u kuhinji voli više eksperimentirati nego Anto, ali smatraju da se dobro nadopunjuju.

Nina Matacin (51, učiteljica u osnovnoj školi, Preko) i Branka Matacin Pašić (49, nezaposlena, Rijeka) – sestre

Nina i Branka su sestre i najbolje prijateljice. Prijavile su se u show kako bi od profesionalnih kuhara naučile nešto više, upoznale nove ljude, ali i dokazale svojoj majci da kuhaju bolje od nje. Nina je učiteljica razredne nastave i povijesti u zadarskoj osnovnoj školi. Ima tri sina i devetogodišnju unuku koju obožava. Njezine dvije najveće strasti su ples i fitness, stoga ne čudi što je osnovala malu školu plesa i fitnessa za žene. S obzirom da joj je dijete već odraslo, a suprug često na brodu, Branka slobodno vrijeme posvećuje svojem hobiju – aktivan je sudionik maratonskih utrka u Hrvatskoj.

Andrej Mokos (25, student novinarstva, Zagreb) i Marijan Mokos (53, pravnik, Zagreb) – sin i otac

Andrej je ponos svojih roditelja. Kada ne uči za ispite, Andrej će svoje slobodno vrijeme često provesti u kuhinji pripremajući nešto za obiteljsko druženje. Veliki je kulinarski entuzijast, voli eksperimentirati sa svjetskim kuhinjama, ali se na njegovom jelovniku najčešće nađu tradicionalna hrvatska jela. Otac Marijan mu je uzor i hvali njegov odlične organizacijske vještine, a kao vrline ističe skromnost i smisao za humor. Marijan je šef obiteljske kuhinje koji će uvijek radije pripremiti riblje specijalitete, nego mesne.

Naima Abadžić (22, studentica ekonomije, Zagreb) i Martina Bebek (22, studentica ekonomije, Zagreb) – prijateljice

Martina i Naima su dvije prijateljice koje, kao i ostali kandidati, obožavaju kuhati. Jedna drugoj su međusobno velika podrška u životu te smatraju da su vrlo pozitivne i zabavne osobe. Od showa očekuju dobru zabavu, puno smijeha, pozitivne energije i mnoštvo inovativnih kulinarskih ideja. Obožavaju zdravu prehranu, podjednako vole mesna i riblja jela te vole eksperimentirati s receptima. No, obje su studentice pa im studentski budžet često ograničava odabir namirnica s kojima mogu raspolagati i istraživati svoja kulinarska umijeća.

 

Drago Piškor (53, nezaposlen, Zagreb) i Ružica Jurić (53, obrtnica, Zagreb)  – prijatelji

Ružica i Drago vrlo su dobri prijatelji, no, nisu oduvijek bili tako dobri. Kada su se tek upoznali, nisu se mogli podnijeti, ali vrijeme je napravilo svoje. Oboje su komunikativni i ne ustručavaju se reći ono što im je na pameti, a kada je riječ o kuhanju, ne vole se strogo držati određenog recepta već svakom jelu vole dati poseban štih i izmisliti svoju verziju recepta. Smatraju da je kreativnost u kuhinji ključan čimbenik za dobro jelo te da oboje imaju potrebno znanje i iskustvo za pobjedu.

Tihana Županić (23, studentica sestrinstva, Daruvar) i Nikola Županić (25, student turističkog menadžmenta, Daruvar) – brat i sestra

Tihana i Nikola su brat i sestra koji će zajedničkim snagama pokušati očarati žiri ukusnim receptima. Dok Tihana voli pripremati tradicionalne recepte, Nikola voli isprobavati nove recepte. Oboje su pozitivni i smiješni i tipičan su primjer brat i sestre koji se ponekad posvađaju. Tihana u svakom novom izazovu pristupa s osmijehom i velikom odgovornošću, dok Nikola smatra da je dobar kuhar jer voli kuhati bez recepata.

Matea Golik (21, prodavačica, Zagreb) i Đurđica Hlupić (63, umirovljena krojačica, Zagreb) – unuka i baka

Unuka Matea i baka Đurđica obožavaju kuhati za svoju obitelj i prijatelje. Kada je riječ o kuhinji, Đurđica ima više iskustva i pazi na detalje, dok je Matea ponekad brzopleta, ali voli eksperimentirati s receptima. Obje su vrlo komunikativne, ne ustručavaju se reći ono što im je na pameti i odlično se nadopunjavaju.

...