Saznajte koji su astrološki povoljni datumi za vjenčanje u 2019.

Prilikom odabira datuma za sklapanje braka treba izbjeći vrijeme pomrčina i to najmanje dva-tri dana prije i poslije pomrčina. To nije vrijeme kada se preporuča  planirati tako važan korak u životu. Pomrčine ograničavaju utjecaj slobodne volje i jačaju utjecaj sudbine. To je vrlo nepovoljno razdoblje kada ne smijemo griješiti, jer ispravak tih grešaka će biti vrlo težak. Ako se ipak odlučite u tom razdoblju ozakoniti brak, s tradicionalne točke gledišta, postoji rizik da vrlo brzo dosadite jedno drugom i teško ćete moći kontrolirati svoj bračni život.

Pomrčine u 2019.

6. siječnja – djelomična pomrčina Sunca u Jarcu

21. siječnja – potpuna pomrčina Mjeseca u Lavu

2. srpnja – potpuna pomrčina Sunca u Raku

17. srpnja- djelomična pomrčina Mjeseca u Jarcu

26. prosinca – djelomična pomrčina sunca u Jarcu.

Retrogradni Merkur

Nepovoljno se smatra kada je razdoblje retrogradnog Merkura. Merkur sam po sebi nije prepreka za brak, ali može u retrogradnoj fazi donijeti nesporazume, kašnjenje. S druge strane, retrogradno razdoblje Merkura  je nepovoljno za ugovore, potpisivanje važnih dokumenata.

Merkur će se u 2019. kretati retrogradno:

5. – 28. ožujka u znaku Riba

8. srpnja do 1. kolovoza u znakovima Raka i Lava

31. listopada do 20. studenog u znaku Škorpiona.

A gdje je Venera

Imamo i nepovoljno razdoblje za ulazak u brak kada se Venera nalazi u znaku Ovna, Djevici ili Škorpionu. Koristi nam kada se Venera nalazi u znaku Bika, Vage i znaku Riba, jer ovdje je Venera snažna te može potpuno izraziti svoje kvalitete.

Venera će biti nepovoljna u sljedećim razdobljima:

1. – 7. siječnja Venera će biti u znaku Škorpiona

20. travnja do 16. svibnja Venera će biti u znaku Ovna

22. kolovoza do 15. rujna Venera će biti u znaku Djevice

9. listopada do 1. studenoga Venera će biti u znaku Škorpiona.

Utjecaj Mjeseca

Mjesec  ima najznačajniju ulogu u braku. Njegov utjecaj je važan za raspoloženje, proslavu prilikom formalizacije braka. Najbolje bi bilo da se on nalazi u znakovima gdje može izraziti svoje pozitivne kvalitete, a to su Rak i Bik. Trebalo bi izbjegavati kada se Mjesec nalazi u znaku Škorpiona, jer donosi stresne situacije i znaku Jarca gdje je Mjesec u nepovoljnom položaju.

Povoljno je ući u brak kada je Mjesec u fazi rasta, od mladog do punoga Mjeseca. Naravno, treba izbjegavati ulazak u brak kada je Mjesec u praznom hodu.

Ono što treba napomenuti je da kad se radi ovako detaljna lista povoljnih datuma za sklapanje braka, sve navedeno se mora uskladiti s natalnim horoskopima osoba koje ulaze u brak. Isto tako morate napraviti natalnu kartu za taj dan koji izaberete za vjenčanje i pogledati još: da su u sedmoj  kući samo pozitivni planeti (Sunce, Mjesec, Merkur, Jupiter, Venera); Vladar prve kuće mora biti u dobrom aspektu s vladarem sedme kuće; Dobro bi bilo da je Asc u fiksnom znaku (Bik najpovoljnije, Lav, Škorpion, Vodenjak) jer to donosi trajnost. Mjesec bi trebao biti u 7. kući ili nekoj kutnoj kući (1, 4, 7 i 10). Dobri aspekti Mjeseca prema četvrtoj i desetoj kući.

Datumi

Siječanj

U ovom mjesecu nemamo povoljnih dana jer imamo dvije pomrčine i Veneru u Škorpionu.

Veljača

Djelomično povoljan dan je srijeda, 6. i 7. veljače kada će Venera ući u znak Jarca, Mjesec će biti u Ribama i u fazi rasta. Prvi aspekt koji Mjesec radi nakon praznog hoda je onaj skladni s Venerom, što donosi povoljni ishod. Zadnji aspekt koji Mjesec radi prije početka praznog hoda je također povoljan.

Povoljno imamo i ponedjeljak, 11. veljače, Venera će biti u Jarcu, Mjesec u Biku, u fazi rasta.

Petak, 15. veljače je povoljan dan, ali samo do 13.30  jer imamo Veneru u Jarcu, Mjesec nam je u Blizancima i rade skladne aspekte. Ovo je inače i Venerin dan.

Subota, 16. veljače, Saturnov dan, Venera je u Jarcu, Mjesec u znaku Raka, u fazi rasta i nema praznog hoda. Ovo je manje povoljan dan jer zadnji aspekt koji radi Mjesec je u napetom aspektu s Uranom.

Ožujak

Ovaj mjesec nemamo povoljne dane za ulazak u brak zbog retrogradnog Merkura od 5. do 28. ožujka.

Travanj

Ni u travnju nemamo povoljne dane. Sve do Uskrsa je nepovoljno (22. travnja), a nakon toga će Venera ući u znak Ovna do kraja mjeseca.

Svibanj

U nedjelju, 19. svibnja, povoljno će biti zbog  Venere u Biku, Mjesec će ući u znak Strijelca. Dan je povoljan za proslave, zabave i svečanosti.

Ponedjeljak, 20. svibnja povoljan je dan jer imamo Veneru u Biku, Mjesec će raditi skladni aspekt sa Suncem.

Djelomično povoljno će biti 24. svibnja, petak. Venera se nalazi u Biku, Mjesec je u Vodenjaku, ali čini manje napete aspekte s Venerom i Merkurom.

Povoljno će biti 25. svibnja, ali samo do 14.50. Venera u Biku  će uskoro napraviti skladni aspekt sa Saturnom, te brak može biti skladan i dugotrajan. Mjesec će biti u Vodenjaku i napravit će zadnji skladni aspekt s Jupiterom prije praznog hoda.

Lipanj

U ovom mjesecu imamo samo jedan povoljan dan i to 8. lipnja. Venera će i dalje biti u Biku, Mjesec će biti u Lavu  i u fazi rasta te će napraviti skladne aspekte sa Suncem i Jupiterom.

Srpanj

Ovaj mjesec nemamo povoljne dane za vjenčanje jer imamo dvije pomrčine, a i Merkur će biti u retrogradnoj fazi.

Kolovoz

3. kolovoza je donekle povoljan za ulazak u brak. Venera i Sunce su u znaku Lava i napravit će ugodne aspekte s Jupiterom, planetom sreće i blagostanja. Mjesec je u fazi rasta i nalazi se u Vagi.

9. kolovoza, petak je djelomično povoljan dan za vjenčanje. Venera i Sunce su u Lavu i napravit će skladne aspekte s Jupiterom, planetom sreće i bogatstva.  Mjesec je u Strijelcu i zadnji aspekt prije praznog hoda je skladni, s Marsom.

10. kolovoza imamo sličnu situaciju kao i dan prije. Venera i Sunce u skladnim aspektima prema Jupiteru, Mjesec koji će napraviti skladni aspekt sa Suncem daju povoljni dan.

Subota, 17. kolovoza  je vrlo povoljan dan za ulazak u brak. Venera i Sunce se nalaze u Lavu, Mjesec nam je u Ribama i napravit će skladne aspekte prema Saturnu i Neptunu.

Rujan

Prva polovica rujna je nepovoljna jer će Venera boraviti u znaku Djevice.

Djelomično povoljno je 16. rujna, ponedjeljak. Venera će ući u znak Vage, Mjesec će biti u Ovnu i prije nego što krene u prazan hod, 18.02 sati napravit će manji napeti aspekt s Plutonom, pa će zbog toga biti djelomično povoljan dan.

Petak, 20. rujna  Venera će biti u Vagi, Mjesec u Blizancima  i napravit će skladne aspekte s Venerom i Merkurom.

Listopad

U ovom mjesecu imamo samo 3. listopad, četvrtak,  kad će Venera biti u Vagi, Mjesec će biti u Strijelcu, u fazi rasta. Zadnji aspekt koji će napraviti Mjesec s Venerom je skladni.

Studeni

U prva dva tjedna imamo Merkura koji će biti retrogradan.

Djelomično povoljno će biti 21. studenog, četvrtak. Venera i Jupiter  će biti u Strijelcu i napravit će manji, ali povoljan aspekt prema Suncu. Mjesec će biti u znaku Djevice, ali će biti u zadnjoj fazi pa je ovo djelomično povoljan dan.

22. studenog, petak, Venerin dan. Jupiter i Venera bit će u skladnom aspektu zajedno s Suncem. Mjesec će biti u znaku Vage što je povoljno, ali ipak će biti u zadnjoj fazi i zbog toga je ovo djelomično povoljan dan.

Prosinac

Ovaj mjesec nemamo povoljnih datuma za vjenčanje, posebno zbog pomrčine koju imamo 26. prosinca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.