Zavirili smo u novu kolekciju Poppy’s Happy Place

Kako kupiti dar s dizajnerskim potpisom za Valentinovo, a da pritom ne bankrotirate?

Odgovor nudi domaća tvrtka za uređenje doma Poppy’s Happy Place, čiji je tim osmislio originalnu kolekciju poklona za Dan zaljubljenih.

Riječ je o setovima čaša i uokvirenim zidnim ilustracijama dizajnerice Hane Vrca, čija se cijena kreće od 50 do 120 kuna, a šalju ljubavnu poruku na simpatično nekonvencionalan način.

  • Inače nismo skloni pretjerano filozofirati, ali izreku našeg omiljenog filozofa Bertranda Russella: “To fear love is to fear life, and those who fear life are already 3-parts dead” vrijedi upamtiti. Zato smo je otisnuli na čašu koja ide u paru s onom na kojoj je je ilustracija srca ovijenog cvijećem, kaže Davor Borojević, voditelj tima Poppy’s Happy Place.

Ako više volite lijepu književnost, tu je čaša sa stihom iz zbirke “100 soneta o ljubavi” Pabla Nerude: “I love You as certain dark things are to be loved, in secret, between the shadow and the soul”. Uz nju u setu ide čaša s ilustracijom rebara ovijenih cvijećem iznad koje je natpis fight. Čašu s ilustracijom srca i rebara moguće je po želji kombinirati s čašom na kojoj je jedna od dvije navedene poruke.

Za one koji ljubav žele izraziti neizravno, u Poppy’s Happy Place su osmislili set od tri čaše neobičnog oblika na kojima je u medaljonu otisnuta ilustracija srca s natpisom love.

  • Nama su posebno drage zidne dekoracije s maštovitim Haninim ilustracijama, koje živim bojama i razigranošću unose veselje u svaki prostor.

Početna ideja za tu kolekciju bio je cirkus pa tako uz neustrašivu krotiteljicu Moiru ide poruka Everything you want is on the other side of fear.

Ta je ilustracija hommage čuvenoj talijanskoj kraljici cirkusa Moiri Orfei, čije smo spektakularne točke u djetinjstvu svi gledali s divljenjem.

No ova poruka može se iščitati na mnogo načina, a jedan od njih je ohrabrenje onima koji su na početku ljubavi, kaže Davor Borojević.

Za one koji se pak vole od rane mladosti, tu je ilustracija Sweetheart sa simpatičnom porukom Life is a beautiful mess.

Sve ilustracije dolaze u tri veličine okvira, a manje se, osim na zid, mogu staviti i na stol.

Pozadina većih može poslužiti kao odlično mjesto za skrivanje ljubavnog pisma ili čestitke jer dolaze zapakirane u kartonskoj kutiji.

Uz kolekcije koje su sami osmislili, iz Poppy’s Happy Place ističu još neke proizvode svjetskih dizajnerskih brandova koji su lijep poklon za Valentinovo, a mogu se kupiti na njihovom webshopu.

To su porculanski setovi od po dvije šalice branda PiP Studio Amsterdam zapakirani u poklon kutiji. Riječ je o porculanu s vintage notom. Pravi izbor za sve koji vole cvjetiće, živahne boje, bilje, vitice…

Također, za ljubiteljice kozmetike, tu su džepna ogledala iz kolekcije Museum s reprodukcijama poznatih slika najvećih svjetskih umjetnika: Gustava Klimta, Edgara Degasa, Johannesa Vermeera, Alphonsa Muche, Hieronymusa Boscha… Ogledalca su pakirana u plišanim vrećicama spremljenim u luksuznim kutijicama, a uz svako dolazi i mini brošura s osnovnim podacima o umjetniku čija se slika nalazi na njemu.