Svjetski putnici za odmor iz snova preporučuju i jedan hrvatski otok

Mnogi maštaju o savršenom odmoru na nekom otoku, pa tako možda i vi.

Kakav god otočić zamišljali, neki s pješčanim plažama na kojima će se opuštati dok iz zvučnika svira neka fina glazbica ili neki koji je pusto utočište za koje znaju samo kornjače i sateliti, planeta Zemlja nudi na stotine tisuća otoka između kojih možete izabrati.

Poznati lifestyle brand Thrillist za super ljude posvud (for awesome people everywhere) koji se bavi hranom, pićem, putovanjima i zabavom svjetskim je putnicima postavio pitanje: “Koje biste otoke preporučili za odmor iz snova?”, i kao što biste i mogli očekivati – odgovora je bilo svakakvih.

Nekima je presudna bila čudna umjetnost, nekima potpuna transcendencija (?!), nekima whiskey, nekima slana voda, nekima pećine, orangutani, esktremni biciklizam, a svima to da je tamo život zasigurno jednostavan.

Na popisu 16 nevjerojatnih otoka diljem svijeta na koje morate pobjeći još ove godine našao se i naš otok Vis.

Thrillist o Visu baš lijepo piše: Izbjegnite gužve na Hvaru i uputite se na Vis, jadranski ošamućujuće atraktivan otok.

Iako su Hrvatsku tijekom ovog desetljeća preplavili jet-setteri kojima nedostaje vitamina D, Vis, koji je udaljen samo 20 milja od kopna, ostao je idila, jedan od najboljih europskih otoka koji nekako izmiče navali turista.

To je mala, ali srdačna i gostoljubiva zajednica, s manje od 4.000 stanovnika. Odletite u Split i nakon dvosatne vožnje trajektom od gradske luke stići ćete na očaravajuću obalu, u središte grada Visa. Ako se osjećate glamurozno, možete si rezervirati i privatni charter.

Lijepih plaža ima u izobilju i trebalo bi na njima provesti cijeli dan, ali u unutrašnjostia otoka prizori su kao s neke mediteranske razglednice – konobe, maslinici i vinogradi u kojima se uzgajaju neke od izuzetnih sorti hrvatskog bijelog vina.

...