Ovaj trik pomoći će vam da odaberete boju kose koja vas čini najljepšima

Malo koja promjena tako utječe na naš izgled kao što je promjena boje kose. K tome, lijepa kosa ne utječe samo na izgled, nego i na raspoloženje. Naime, devet od deset žena izjavilo je da postoji povezanost između njihove kose i njihovog samopoštovanja.

Veliku ulogu u tome kako biti zadovoljna svojim izgledom ima i prava boja kose. A koja je to? Neka koju ćete dobiti upotrebom kane ili ste vi ipak platinasta plavuša? Kako pronaći nijansu koja vam najviše odgovara, koja vas čini najljepšima?

Bilo da ste skoro pa profesionalac kad je u pitanju bojanje kose ili bojite kosu prvi put, evo zlatnog pravila. Samo zato što ste skloni eksperimentiranju i dovoljno odvažni iznenada odabrati platinasto plavu ili crnu boju, ne znači da biste to i trebali učiniti.

Pogledajte fotografije sebe kad ste bili dijete. Boja kose koju ste tada imali je vjerojatno boja koja vam najviše pristaje.

Ako vam se boja kose u odrasloj dobi promijenila, pokušajte se vratiti nijansama iz svoje mladosti.

Ako želite isprobati boju koju nikada niste imali, razmislite o tonu vaše kože i boji vaših očiju. Osobe sa svijetlom kožom i svijetlim očima mogu birati iz najšireg spektra nijansi, iako tamna nijansa može biti pogrešna jer ih može učiniti starijima.

Oni s tamnijom kožom i tamnim očima mogu birati tamnije nijanse, ali ne previše svijetle. A ako imate vrlo ružičastu kožu, pepeljasti tonovi mogli bi vam pristajati više od zlatnih nijansi.