Odabrali putnici: Emirates nudi najbolje veganske obroke, potražnja u siječnju povećana za 40 %  

Veganski obrokTijekom siječnja, mjeseca koji je među veganima diljem svijeta poznat i kao „Vegaunary“, Emirates je poslužio više od 20 tisuća obroka na isključivo biljnoj bazi u svim klasama.

Ovaj svjetski pokret koji tijekom siječnja potiče veganstvo rezultirao je povećanjem potražnje za veganskim obrocima na letovima za više od 40 posto. Uz to, u anketi Vegan Newsa, putnici su odabrali upravo Emirates kao aviokompaniju koja nudi najbolje veganske obroke.  

Upravo su veganska jela treća najtraženija jela u ekonomskoj klasi Emiratesa, a ova aviokompanija u svojoj ponudi ima više od 170 posebnih recepata na biljnoj bazi, osmišljenih u suradnji s timovima nutricionista i kuhara koji u pripremi koriste najsvježije povrće i jedinstvene zrnate namirnice kako bi kreirali posebne obroke pa i u skladu sa specifičnim vjerskim ili medicinskim zahtjevima putnika.

Poznat po svojoj regionalno nadahnutoj ponudi jela na letu, Emirates koristi isti pristup za svoja veganska jela pa su tako i recepti za ta jela inspirirani destinacijama.

Neka od najpopularnijih jela uključuju raviole od gljiva, povrtni tagine koji se poslužuje s kuskusom te ragu od slatkog krumpira, leće i špinata  koji se poslužuje sa smeđom rižom.

Obroci se poslužuju zajedno s posebnim izborom ukusnih veganskih slastica kao što su parfe krema od limete s kompotom od citrusa i datulja, čokoladni kolač i puding od chia sjemenki.

Emirates na svojim letovima poslužuje i impresivan izbor sireva, a kako nijedan putnik ne bi bio izuzet, ova je aviokompanija u travnju prošle godine u ponudu uvela i veganski sir.

Emirates je do danas poslužio 18.000 kilograma sira na bazi orašastih plodova.

 

Veganska jela, zajedno s drugim specijalitetima, dostupna su na svim letovima Emiratesa i u svim klasama te se mogu zatražiti 24 sata prije polaska.

Izbor svih jelovnika osvježuje se novim receptima jednom mjesečno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.