TOP 5 Skoro sve što nam treba za savršenu veljaču

Shopping baš i ne volimo, ali što volimo web shopping! U bespućima interneta svašta se može naći, a još ako si imalo vješt pa pronađeš kakav kod za popust – radosti nema kraja. Pa onda ono uživanje nakon što ode dostavljač… I tako smo danas u pauzama između radnih zadataka, poslovnih telefonskih razgovora, isprobavanja novog recepta za kruh…, napunili svoje virtualne košarice s nečim što nam se učinilo da je “must have”. Siječanjski blues je iza nas, evo što nam sve treba da bismo se dobro zabavili u mjesecu koji je pred nama.

malaGbag hrvatski je brend iza kojega stoje dvije Zagrepčanke, Gordana F. Hubzin i Ksenija R. Vekić. Dvojac koji se savršeno nadopunjuje, u suradnji s obiteljskim obrtom iz Zagreba gdje se ručno izrađuju torbe i dodaci izrađeni od kože, izbacio je redizajn kolekcije Harmony. Nama se dopala ova crvena koja u njihovom webshopu stoji 1100 kn, a odgovarala bi nam za one prilike kad bezbrižno, neobavezno šećemo gradom (i onako malo mašemo s njom, kao kakva razdragana djevojčica).

Gordana i Ksenija veliku pažnju pridaju odabiru koža kao i modelima koji imaju naglasak na klasiku s malim pomakom. 


Deez produkt, domaći je dizajnerski brend minimalističke estetike i urbanog dizajna. Iz njihove home accessories kolekcije odabrali smo držače za knjige i stalke za vino. U njihovom webshopu stalke za vino pronaći ćete po cijeni od 240-680 kn, dok se držači za knjige prodaju po dva u kompletu po cijeni od 205 kn.

Ivana Zovko i Maša Simetić  svaki proizvod izrađuju u suradnji s produkt-dizajnericom Đenom Đonlagić.  Ono što svaki komad posebno karakterizira, osim funkcionalnosti i kvalitete, su prirodni materijali i domaća proizvodnja. S obzirom da je sav asortiman izrađen od prirodnih materijala koji nisu kemijski obrađeni time se pazi na ekološki aspekt, a ono na što su dizajnerice dodatno ponosne je da svaki komad izrađuju isključivo hrvatski proizvođači. Mi smo ih upoznali zahvaljujući njihovoj suradnji s časopisom BravaCasa i od tada pratimo njihov rad.


A kad imaš držač za knjige i stalak za vino, valja ti imati i – knjige i vino. Pa krenimo u nabavku.

Kad mu nakon bankrota roditelji više ne mogu financirati studij, zaručnica se iznenada uda za drugoga, a kružok socijalista raskoli se zbog podrške Zanimljivo je da obitelj Perrin toliko brine o procesu rada u vinogradima, da čak i  neka njihova jeftinija vina, poput L’Oustaleta, nose organski certifikat. Staljinu, Šmuel Aš prepušten je sam sebi.

Javlja se na zagonetni oglas i počinje praviti društvo starom invalidu uselivši se u njegovu oronulu kuću na rubu Jeruzalema s pogledom na Dolinu raspeća.

Uz vremešnog Valda u kući živi zagonetna Atalia, a Šmuel se nađe u procjepu između očaranosti ženom gotovo dvostruko starijom od sebe i želje da u djelu o Isusu i Židovima konačno iznese smjelu tezu o Judi i njegovoj izdaji.

Kroz priču o mladiću na životnom raskršću Amos Oz iznosi provokativnu ideju o kršćanstvu i izdajicama, ne zaobilazi ni visoku cijenu izraelsko-arapskog sukoba, a njegov poziv na suosjećanje otapa srca čitatelja.

Posljednji roman Amosa Oza, Juda, u Frakturonoj vikend akciji možete kupiti po cijeni od 79 umjesto 149 kn. Odlomak pročitajte ovdje.


Sve i da niste dobroupućeni vinoljupci kojima je dakako poznata obitelj Perrin, za Angelinu Jolie i Brada Pitta ste čuli, a možda i za njihov visokoocijenjeni rose Miraval.

“Jedan zajednički prijatelj iz New Yorka upoznao nas je s Angelinom Jolie i Bradom Pittom. Oni su pokazali veliki interes da proizvode vina. Nama je, pak, područje gdje se Miraval nalazi domaći teritorij, jer se Provansa oslanja na Chateauneuf.  Definirali smo neke uvjete pod kojima smo spremni proizvoditi to vino, pa smo se dogovorili, i vino je, kako znate, doživjelo veliki uspjeh. Jolie i Pitt zaista se razumiju u vina i stalo im je do kvalitete Miravala”, kažu Perrini, poznati po tome što “proizvode vina za ljude koji vole uživati u vinima”.

“Želimo da naša vina ostanu dostupna normalnim ljudima, i želimo da se nalaze na kartama velikih francuskih i svjetskih restorana, po bar donekle prihvatljivim cijenama. Mnoga velika svjetska vina danas su postala posve nedostupna za skoro sve potrošače, osim za onu malu grupu najbogatijih. Naša je strategija suprotna.”

Zanimljivo je da obitelj Perrin toliko brine o procesu rada u vinogradima, da čak i  neka njihova jeftinija vina nose organski certifikat.

Kako smo ostali bez Beucastela jer smo se dugo, predugo premišljali, odlučili smo se za Gigondas La Gille 2016 po cijeni od 27 eura. Shipping za Hrvatsku iznosi 25,90 eura, a u izvrsno opremljenom wine storeu naći ćete i spomenuti Miraval, ali i Zinfandel Diamond redatelja Francisa Forda Coppole, vrhunska raritetna vina…


Moguće je raditi slastice zdrave, vrijednih i bogatih nutritivnih svojstava, od isključivo prirodnih sastojaka. S puno brižnosti, ljubavi i entuzijazma u Kokolachu nastaje niz slastičarskih djela koja su u skladu s potrebama modernog čovjeka koji živi dinamičan život, a želi jesti zdravo.
Njihove su slastice prirodnih boja, bez aditiva, pojačivača okusa, E-brojeva, sastojaka životinjskog porijekla (med, jaja, mlijeko, maslac), rafiniranog šećera i drugih rafiniranih sastojaka (pšeničnog, pirovog i drugih brašna koja prirodno sadrže gluten).
Ono što sadrže ove slastice su brašna od orašida provjerenog porijekla (badem, indijski oraščić, lješnjak…),  zaslađivači s niskim GI (ksilitol, eritrit), s isključivo hladno prešanim uljima.
Namazi, torte, Kokolach paketi za posebne prilike ili vikend kad nam se jednostavno ne peče kolače. A kolač nam se jede uvijek, a peče nam se samo nekad, tako da smo sad i opet zavirili u njihov webshop gdje neodlučni mogu naručiti 5 u 1 raw tortu jer su u Kokolachu smislili  tortu za takve koji će u jednoj torti uživati peterostruko! Torta se sastoji od 16 šnita, a cijena joj je 310 kn. Mi smo se kratko nećkali između one od borovnica i banane te kruške i maka… I onda…

...