Pogledajte tko je sve stigao na dodjelu prvih Rock&Off nagrada

Najbolji domaći glazbenici sinoć su se okupili u zagrebačkoj Tvornici Kulture na dodjeli prvih Rock&Off nagrada. Nominirani među njima nestrpljivo su čekali proglašenje dobitnika u jednoj od 10 glazbenih kategorija, dok su kolege koje su ih došle podržati opuštenije stupale na Iskonov Rock&Off narančasti tepih.

Tamara Loos bila je zaštitno lice prijenosa uživo koji se mogao pratiti samo na Iskon.TV-u, no pridružila se publici kako bi poslušala nastup Jonathana, sjajnog riječkog indie rock benda koji početkom ožujka ove godine odlazi na veliku američku turneju.

Stilski su Jonathanima mogle parirati samo Rezerve iz Makarske, dobitnici u kategoriji „Veliki prasak“ za debitanta godine i The Strange, dok je simpatije posjetitelja na narančastom tepihu pokupio Ogenj, mladi sastav koji je svojem glazbenom izričaju pridružio liriku na kajkavskom narječju.

Zablistale su i Mirela Priselac Remi, ovaj put u šljokičastom izdanju, lutkasta Gina Damjanović iz Detoura te glumica Iva Babić, koja je u društvu predsjednika Uprave Iskona Krešimira Madunovića dodijelila Nagradu publike splitskom reperu Vojku Vrućini. Vojko je kući dodatno ponio i nagradu za najboljeg rap izvođača 2018. godine.

Narančastim tepihom prošetali su još Davor Gobac, Martina Validžić, Goran Bare, Kandžija, The Strange, Meritas, The Beat Fleet i drugi akteri vjerojatno najkvalitetnijeg dijela hrvatske glazbene scene, koji je jučerašnjim eventom dodatno naglasio svoje postojanje i značenje.


DOBITNICI NAGRADA

Izvođači s najviše nominacija slavili su u kategorijama za Album godine, Pjesmu godine i Veliki prasak godine,  osvojivši pritom i Accord Case futrole za instrumente. Album “Put u plus” Ede Majke proglašen je Albumom godine, dok je Jonathanova “I Never Meant To Be There” odnijela pobjedu u kategoriji Pjesma godine.

Velikim praskom godine proglašen je bend Rezerve, a Koncertni izvođač godine je grupa Chui, koja je proglašena i Jazz&Off izvođačem godine. The Strange su proglašeni Rock&Off izvođačem godine, a u Pop&Off kategoriji je pobjedu odnio bend Detour. Rap&Off izvođač godine je Vojko V, koji je dobio i Iskonovu nagradu publike. U Elektro&Off kategoriji slavili su Nipplepeople, a dodijeljena je i Rock&Off nagrada za životno djelo. Riječ je o osnivaču nezavisne izdavačke kuće „Slušaj Najglasnije“, Zdenku Franjiću, pod kojim su prve albume izdali Majke, Overflow, Bambi Molestersi, Kojoti, Goribor,  M.O.R.T. i drugi. Franjić je nagrađen za svoje zasluge u pružanju diskografskog prebivališta i boravišta desecima bendova, kao i za neumorni rad na predstavljanju i održavanju hrvatskog undergrounda.

Podsjetimo, žiri nagrade Rock&Off sastavljen je od ukupno 64 novinara/glasača iz 40 medija koji su predložili svoje favorite rock&off glazbe u 2018. godini. Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off održana je u zajedničkoj produkciji Unisona, Tvornice Kulture i Hrvatskog društva skladatelja.

Organizatori su zahvalili svim sponzorima, posebno naglasivši glavnog sponzora Iskon, čiji se prijenos mogao pratiti na Iskon.TV-u, na posebnim Rock&Off kanalima (Rock&Off HD kanal 521 / Rock&Off SD kanal 511) te AccordCaseu koji je poklonio Premium kutije za instrumente dobitnicima nagrada u kategotrijama  Album godine, Pjesma godine i Veliki prasak godine.

...