Budi foodie: Osvoji usavršavanje na najboljim kulinarskim institutima

Chef i vlasnik najboljeg hrvatskog restorana te nositelj Michelinove zvjezdice – Rudolf Štefan osnovao je zakladu Budi Foodie s ciljem omogućavanja kvalitetnijeg obrazovanja mladim ljudim, a ovu vrijednu inicijativu podržava i tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska.

Ako imaš između 16 i 26 godina te svoju karijeru želiš graditi u području gastronomije i ugostiteljstva, prijavi se na natječaj i možda baš ti osvojiš specijalističko usavršavanje u inozemstvu personaliziranog tipa koje će najbolje odgovarati tvojim karakteristikama!

Hrana je u neraskidivoj poveznici s emocijom. Ipak, za izvornost na tanjuru potrebno je više od toga – potrebno je znanje. Upravo u želji za pružanjem što kvalitetnijeg obrazovanja osnovana je „Budi Foodie“ – zaklada gastronomske platforme Chefs’ Stagea namijenjena financiranju školovanja i usavršavanja mladih talenata u gastronomiji i ugostiteljstvu na ponajboljim kulinarskim institutima poput Basque Culinary Center, Cordon Bleu, pariškog Ferrandija ili talijanskog Intreccija.

Omogućiti edukaciju budućim naraštajima profesionalaca u ugostiteljstvu te na taj način podići standarde domaće gastronomske scene bila je zajednička želja i inicijativa Rudolfa Štefana, chefa i vlasnika restorana Pelegrini i Coca-Cole HBC Hrvatska.

Naime, do 15.2.2019. traje natječaj u kojem kandidati od 16 do 26 godina imaju priliku osvojiti specijalističko usavršavanje u kulinarskim institucijama svjetskog glasa. Vrijedno je spomenuti da se tip edukacije kao i sami institut odabiru potpuno personaliziranim principom, kako bi obrazovanje što bolje odgovaralo karakteristikama i vještinama kandidata, što je naravno potpomognuto zakladnim financijskim sredstvima.

Diploma strukovne škole nije uvjet, međutim podrazumijeva se da kandidati već djeluju u nekom području ugostiteljstva i gastronomije s izraženom ambicijom i željom za napretkom. Obzirom na različitost profila koji se mogu prijaviti na natječaj, kriteriji vrednovanja biti će prevenstveno talent, a zatim relevantnost iskustva i edukacije te motivacija.

Prijava je jednostavna i sastoji se od svega tri koraka. Potrebno je ispuniti obrazac s osobnim podacima, priložiti motivacijsko pismo i pismo preporuke te po želji priložiti originalni video materijal koji pokazuje da si baš ti taj mladi talent koji se traži.

Dobitnici će biti proglašeni 19. ožujka 2019. na drugom izdanju kongresa Chefs’ Stage u Šibeniku.

Za sva pitanja obratite se pismenim putem na mail adresu: info@chefsstage.com