Ove su hrvatske praline postale više od ukusnog (i lijepog) slatkiša


Na početku bijaše – Krocka. Slatki suvenir iz Hrvatske, praline inspirirane hrvatskim kockicama, odnosno hrvatskom šahovnicom, prvi Anka Chocolate proizvod.

“Od okusa smo izabrali lješnjak, kao okus iz kontinentalnog dijela zemlje za bijele praline, te liker Maraschino, kao okus iz primorja za crvene praline. Tako smo spojili dva tipična okusa Hrvatske, koji su česti i već klasični okusi u čokoladama, a na neki način kroz te okuse smo predstavili i dva različita, posebna dijela naše zemlje”, kaže Antonija Rogić koja je manufakturu čokolade Anka Chocolate sa suprugom Riccardom Gollinom osnovala krajem 2016. godine.

“Svi sastojci koje koristimo visoke su kvalitete i pomno su birani, a u savršenim omjerima naših recepata stapaju se u malo slatko savršenstvo za nepce. Koristimo vrhunske sastojke bez dodatka konzervansa, te je upravo zbog toga rok trajanja pralina kraći i izrađuju se po narudžbi. Čokolada se temperira na mramoru, a praline ručno bojaju.

Praline Krocka napravljene su od bojane tamne čokolade s dva različita punjenja: crvene s kremom od Maraschina i trešanja, a bijele s kremom od lješnjaka. Pakirane su u posebno dizajnirane, ručno rađene kutije visoke kvalitete, a predstavljaju prekrasan i jedinstven suvenir iz Hrvatske. Jedno pakiranje sadrži devet pralina i malenu brošuru s tekstom na hrvatskom i engleskom jeziku o pralinama i legendom o hrvatskoj šahovnici”.

Praline Boje okusa nastavak su priče o pralinama Krocka. Dolaze u devet boja i s devet različitih punjenja, odnosno okusa – žuta je kruškovac, tamno plava je liker od borovnice, crvena je jagoda, zelena maslinovo ulje, svijetlo plava cvijet soli, ljubičasta lavanda, narančasta liker od mandarine, magenta je malina, a ona bijela med. U kutiji je devet pralina, pakiranih u bijelu kutiju, sa saten vrpcom i rokom trajanja od dva mjeseca.

S veseljem su iz čokolaterije Anka obznanili da će zahvaljujući suradnji s umjetnicom Valentinom Marek njezine ilustracije od sada krasiti njihove praline.

Uz svako pakiranje Anka Chocolate poklanja čestitku s ilustracijom po odabiru kupca.

LicitArt punjen kremom od lješnjaka

Hrvatsko srce licitar također je pretočen u čokoladu, a punjen je kremom od lješnjaka. Ime Licitart dobiveno je igrom riječi licitar i art, a ukazuje na umjetnost izrade licitara u Hrvatskoj. Odlično rješenje za one koji su isprobali Krocku koja im se jako svidjela, ali su im potrebne veće doze kreme od lješnjaka. Naravno, poznajemo nekog takvog pa poručujemo: A što kažete na teglice?

...

Comments are closed.