Noć Harryja Pottera u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci i Splitu

Knjižarski lanac ‘Hoću knjigu’ u četvrtak, 7. veljače, po prvi put u Hrvatskoj organizira ‘Noć Harryja Pottera’, kao dio globalnog događanja koje se od 2014. organizira u Velikoj Britaniji te ostatku svijeta.

„Harry Potter ne samo da je iznimno popularna knjiga u našem knjižarskom lancu i šire, nego je i jedna od najprodavanijih knjiga općenito; i tijekom cijele 2018. godine, i tijekom siječnja Harry Potter se našao na našoj ljestvici TOP 10 najprodavanijih. Radionice Ministarstva magije, koje u našim knjižarama održavamo nekoliko puta mjesečno, osjetno su posjećenije od svih ostalih naših događanja za djecu, stoga nije dolazilo u obzir da propustimo ovu priliku i ne sudjelujemo u događanju kako bismo našim posjetiteljima omogućili najčarobniju noć u godini”, pojasnila je voditeljica marketinga Hoću knjigu Sanja Srdić Jungić.

Iako je riječ o knjizi koja je izašla prije više od 20 godina, riječ je o svojevrsnom fenomenu čija popularnost ne opada, a događanja ovakve vrste pohode oni koji su Harryja Pottera čitali kao klinci, sada kao odrasli ljudi, te djeca koja su tek ušla u svijet magije.

„Događanja počinju oko 17 sati. Kako organizator Bloomsbury inzistira da se Noć održava na prvi četvrtak u mjesecu veljači, sa satnicom smo se prilagodili mladima koji će u naše knjižare svratiti nakon posla, kao i roditeljima s djecom. Tako će se događanja za najmlađe odvijati u početku, dok će, što će večer više odmicati, ostala događanja biti rezervirana za one nešto starije. Vrhunac će svakako biti kviz u Bogovićevoj 7 na koji se prijavilo više od dvije stotine ljudi, iako smo ih mogli primiti samo stotinjak”, rekla je Srdić Jungić ne skrivajući svoj entuzijazam što je već prvo događanje izazvalo toliki interes.

Bit će tu Lova na čarobne knjige koji su omogućili  Stilus knjiga, FOKUS na hit, Vorto Palabra, Egmont Hrvatska, Profil, Znanje i Mozaik knjiga, , natjecanje u cosplayu – umijeću kreativnog kostimiranja, stand up nastupa, kvizova i radionica by Ministarstvo Magije Hrvatska i Tjedan HP-a Split; svega čemu bi se jedan pravi Harry Potter fan mogao nadati.

Na Facebook eventu postavljenom prije samo nekoliko dana interes za dolaskom pokazalo je više od 4.000 posjetitelja.


POGODNOSTI

Sigurno vas zanimaju i koje vas sve pogodnosti očekuju tijekom najčarobnije noći godine.

15% popusta na sve knjige iz serijala Harry Potter na hrvatskom jeziku
20% popusta na Harry Potter bojanku
10% popusta na serijal Harry Potter na engleskom jeziku
10% popusta na svu memorabiliju vezanu uz Harryja Pottera.

Ispeci pa reci...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.