Ova četiri sastojka tope masnoće na trbuhu

Lijepo mirišu, djeluju opuštajuće i tope masnoće na trbuhu. Pa to je kao ostvarenje sna!

Prema istraživanju objavljenom u “Experimental Biology and Medicine” (Eksperimentalna biologija i medicina), miris određenih eteričnih ulja aktivira sposobnost našeg tijela da izgara salo u trbuhu, dok istodobno spriječava  daljnje dobivanje na težini.

Eterična ulja koriste se za liječenje mnogih zdravstvenih stanja, uključujući mučninu, opekline, tjeskobu, iritaciju kože, infekcije, poteškoće s disanjem. Ako se koriste za masažu također djeluju blagotvorno, pri čemu valja naglasiti da se moraju koristiti kvalitetna ulja i da se moraju poznavati njihova svojstva i djelovanja, kao i to da neće svako eterično ulje odgovarati svakoj osobi.

Jedna od suvremenih studija koja dokazuje da eterična ulja pomažu u smanjenju sala na trbuhu provedena je u Koreji. Ovo istraživanje provedeno je na Wonk Wang Health Science Collegeu na dvije skupine žena koje su bile u postmenopauzi. Kod žena koje su masirale trbuh kombinacijom bademovog ulja, te tereičnih ulja grejpa, čempresa i limuna rezultati su bili obećavajući. Mjerenja su pokazala smanjenje struka žena. Štoviše, došlo je do promjene i u načinu na koji su doživljavale svoje tijelo.

Hormonske promjene nakon menopauze mogu mnogim ženama otežati sagorijevanje masnoće na trbuhu, stoga je dobar rezultat koje su žene koje su sudjelovale u istraživanju velik uspjeh.

Za takozvano bazno ulje može se koristiti bademovo ulje, ulje jojobe, ulje lješnjaka, kokosovo ulje (kruto po zimi, pa je pogodnije za upotrebu kad zatopli), pa čak i nerafinirano suncokretovo ulje koje obiluje E vitaminom, maslinovo ako volite.

Na 60 mililitara ulja doda se 5 kapi eteričnih ulja limuna, 5 kapi grejpa i 5 kapi eteričnog ulja čempresa. Malom količinom ove mješavine masira se trbuh 1-2 puta dnevno. Zatražite fitoaromaterapeuta da vam pripremi ulja koja su najpogodnija za vas.

Kažu da ako se to čini redovito mjesec i pol rezultati neće izostati. Trbuh se masira u velikim krugovima koji počinju iznad pupka prema lijevoj strani.

Treba izbjegavati koristiti ovu mješavinu neposredno prije izlaganja sunčevoj svjetlosti jer limun i grejp mogu uzrokovati fotosenzitivnost. Treba pričekati najmanje 3 sata. Iako su alergijske reakcije rijetke, ulja treba prestati koristiti ako netko ima osip ili neku drugu alergijsku reakciju. Ulja se ne nanose na oštećenu kožu, ne koriste u slučaju da je osoba alergična na neki od sastojaka, a ako je osoba trudna ili doji treba se konzultirati sa stručnom osobom.