Preživljavanje u divljini s Hazenom Audelom

Hrvatska radiotelevizija od subote, 16. veljače na Drugom programu u terminu od 21:50 sati počinje s prikazivanjem uzbudljive dokumentarne serije „Preživljavanje u divljini: Legenda o kanibalima” u trajanju od osam epizoda.

Gledatelje kroz seriju vodi Hazen Audel, instruktor za preživljavanje i vodič kroz divljinu, putuje na neka od najekstremnijih mjesta na svijetu. Izazovi ga guraju do krajnjih granica njegova znanja, izdržljivosti i vještina. Da bi uspio, oslanja se na drevne tehnike plemenskih naroda koji već tisućljećima žive u tim prirodnim sredinama.

Pustolovine ga vode u prašume Papue Nove Gvineje prepune krokodila, u potrazi za selom koje je nekoć odrubljivalo ljudske glave. Zatim na sjevernu polarnicu, kako bi dvjesto sobova doveo žive i zdrave do mjesta na kojem donose mlade na svijet. Na vrh aktivnog vulkana gdje će prinijeti žrtvu. A sam će otići i u pomorsku ekspediciju u daleke ribarske krajeve.

Od vrelih pustinja do ledenih rijeka, od visina na kojima manjka kisika do smrtonosnih brzaca, pratimo Hazena kako se bori s prirodom i odgovara na ubojito pitanje: kako ovdje itko uspijeva preživjeti?

Hazen Audel je pustolov, istraživač i biolog, putuje na najudaljenija mjesta na Zemlji te radi i preživljava u nekim od najsurovijih prirodnih sredina. Ambiciozan je, izdržljiv i beskrajno energičan. Posljednjih dvadeset godina putuje ekstremnim krajevima prigrlivši život sa skupinama domorodaca.

Hazenove strasti su priroda i antropologija. Postao je vodeći stručnjak za ekspedicije, koji svoje vještine i znanje rado dijeli kao instruktor za preživljavanje, vodič kroz džunglu i srednjoškolski profesor biologije. Istraživanje i rad omogućili su mu da se usavrši u planinarenju, dubinskom ronjenju i raftingu. U prvoj epizodi pratimo ga kako nastoji doći do sela koje je nekoć odrubljivalo glave. Putuje preko jezera prepunih krokodila prelazeći drevne plemenske granice.

Seriju je odabrala Mira Vočinkić.

...