Kako se debljaju i kako mogu smršaviti različiti horoskopski znakovi

Vatreni znaci, Ovan, Lav i Strijelac, skloni su neumjerenosti, pa tako često previše uživaju i u hrani. Kad postanu nezadovoljni svojim izgledom zbog viška kilograma, odlučuju se na drastične poteze, a ustvari bi trebali iskoristiti svoj nemir i veliku količinu energije, te se baviti sportom ili barem raznovrsnim aktivnostima da bi izbjegli razdražljivost i nesanicu zbog gladi.

Dinamičnim Ovnovima sportski način rješavanja problema debljine pogotovo će dobro odgovarati. Loše se hrane jer smatraju da je prehranjivanje gubljenje vremena, vole brza rješenja, a obrok često zamijene kavom.

Lavovima se savjetuju voćni sokovi umjesto alkohola, jesti više voća, a smanjiti konzumaciju mesa.

Strijelac voli uživati u životu, a kakav je to život bez slasnih jela. Problem je što se u mladosti raduju fizičkim aktivnostima, no s godinama ih počinju izbjegavati.

Zemljanim znacima, Biku, Djevici i Jarcu, ne sviđaju se nagle promjene i više im odgovara napraviti dijetalni plan i osmisliti zdrav način prehrane nego otići na ekspresnu dijetu.

Od ove trojke debljanju je najskloniji Bik jer on uživa u hrani i ponekad jede iz dosade. Spasiti ga može sporo žvakanje i više kretanja. Uspije li biti umjeren, može jesti sve namirnice. U suprotnom prekalorična hrana rezultirat će neželjenim kilogramima.

Djevice jako paze na zdravlje i prehranu, a kako su prilično disciplinirane, dijete će se strogo pridržavati.

Jarci trebaju izbjegavati teško probavljivu hranu i pripaziti da dnevno unose dovoljno kalcija. Preporučuje im se redovno vježbati.

Blizanci, Vage i Vodenjaci su zračni znakovi koji će se udebljati ako im život nije dovoljno dinamičan, no za takvo što bi trebali biti u teškoj depresiji.

U svojoj lošoj fazi Blizanci bi trebali jesti više žitarica i voća, izbjegavati alkohol i, naravno, više se kretati.

Vage bi trebale piti jako puno vode, imati redovite, lagane obroke koji se sastoje najviše od salata, svježeg povrća, voća, a smanjiti jake začine i alkoholna pića.

Manje kave, manje cigareta, više hrane koja sadrži vitamine, pravilo je koje se može primijeniti na Vodenjake, koji često izbjegavaju jesti voće. Ne vole teška jela, vole raznovrsnost i rado probavaju nove okuse.

Vodeni znakovi, Rak, Škorpion, Ribe, vole hranu, a nemaju volje za akcijom kao vatreni. Za njih kao da je izmišljena pasivna gimnastika, a debljina će im posebno teško pasti pogotovo ako ih na novonastalu situaciju upozori njihov partner.

Raku ne odgovaraju gazirana pića niti alkohol. Manje mesa, ugljikohidrata i umaka, a više morskih plodova, voća i povrća njegova je formula za održavanje zdravlja, a posebno je važno da jede u opuštenoj atmosferi i kad god je moguće okružen dragim ljudima.

Za Škorpione je izuzetno važno bavljenje sportom, a ne treba isključiti niti borilačke vještine. Jedu i piju ono što im ne odgovara, a posebno trebaju pripaziti kad se radi o jakim začinima.

Ribama teško pada disciplina, pa će takva situacija vjerojatno biti i s prehranom. Moraju se naučiti biti umjerene u jelu, piti puno vode, a savjetuje im se i da povremeno poste kako bi očistile organizam.

Kako se horoskopski znakovi debljaju i kako mogu smršaviti u skladu sa svojim tipom, otkrio nam je astrolog Damir Jovetić.

Ovan: Okrupnjavanje oko struka i popunjavanje svih točaka koje daju vitkost. Često se brzo popuni lice i postranični i stražnji dio vrata, a ramena izgube formu.

Bik: Tvrdo potkožno tkivo posvuda, vidljivije na vratu, grudima i stražnjici. Noge brzo gube formu i oblik.

Blizanci: Lepršava meka masnoća raspoređuje se na svim mjestima mišićne aktivnosti, po rukama, obrazima, na grudima i iza pazuha. Brzo dobije i izgubi trbuh. Ostalo ostane isto.

Rak: Dobroćudno debljanje, djeluje kao da je zadovoljniji nego inače. Meka tkiva na pojasu, vratu, obrazima i iza ušiju, te popunjava sve prepone mekim tkivima.

Lav: Deblja se tako da izgleda kao da “ojačava”, pa se primijeti i na licu. Formu gube grudi, leđa i noge.

Djevica: Srednje meko tkivo plitko pod kožom, dosta ravnomjerno, ali ipak više od grudi naniže. Nakon dugog niza godina izgled tvrde bačve od koljena do rebara, a lice i ruke ne.

Vaga: U području gaćica i donjeg abdomena. Meko ili “naduto” tkivo i masno lice. Viseće meke nadlaktice i stražnjica.

Škorpion: Dolazi do parcijalnog skupljanja nagomilanih slojeva na raznim mjestima: vrat, stražnji dio rebara, najniži abdomen, dijelovi lica, potiljak i stražnji dio nadlaktice.

Strijelac: Bokovi i donji abdomen, te bedra prva dobivaju umjereno čvrstu masnoću, potom trbuh i stražnjica gube formu. Leđa i stražnjica dobiju relativno meki pokrov.

Jarac: Spororastuće tvrdo masno tkivo nad napetim mišićima, naročito hrptu, leđima i oko velikih zglobova koji gube formu.

Vodenjak: Meka masnoća kod žena posvuda, formu gube nadlaktice, ramena, donja stražnjica i gornji dio leđa. Muškarci dobiju i tvrđe, glatko masno tkivo nad aktivnim mišićjem.

Ribe: Potkoljenice i stopala gube formu, potom kukovi, a cijelo tijelo djeluje puno vode kao da se ulijeva u odjeću, iznimno mekano i nježno potkožno tkivo koje buja.

Mršavljenje brzom dijetom koja se ponavlja po potrebi lakše uspijeva znacima koji su dinamični: Blizanci, Ovan, Strijelac, Lav, Djevica, Škorpion, Vodenjak, ali se kilogrami brzo i vraćaju.

Mršavljenje sporim i kontinuiranim dijetama preporučuje se sporim i kontroliranim znacima: Jarac, Djevica, Bik, Rak.

Mršavljenje sportskim aktivnostima uspješnije provode: Blizanci, Lavovi, Škorpioni, Strijelci i Vodenjaci.

Društvene sportske igre preporučuju se Rakovima, Vagama, Djevicama, Jarčevima i Ribama.

...