Vodenjakova mračna strana: Kakvi su muškarci rođeni u ovom znaku

Ako nije genijalan, muškarac rođen u znaku Vodenjaka, u razdoblju od 20. siječnja do 18. veljače, bit će barem domišljati mislilac koji ima viziju lijepe budućnosti i najčešće ju uspijeva pretvoriti u stvarnost. Zahvaljujući svojoj spontanosti učinit će to na manje uobičajeni način, no budući da ponekad zna biti praktičan i razuman teži i stabilnosti i sigurnosti.

Voli čitati knjige, zabrinut je za okoliš i što je najvažnije – sposoban je biti najbolji prijatelj, a istovremeno i originalan ljubavnik. Ali, nitko nije savršen, pa astrologinja Hazel Dixon-Cooper otkriva i Vodenjakovu mračnu stranu. Ona naime smatra da se radi o ekscentričnom tipu koji živi život u svojoj glavi, ali je u biti bezopasan iako iritira druge svojim ponašanjem.

U svom najgorem izdanju on je hladnokrvni veseljak koji će vas podvrgnuti beskrajnim mentalnim torturama i bezosjećajno promatrati kako se raspadate na komadiće. Ili se godinama može ponašati kao normalan čovjek, a onda jednog dana otići po mlijeko i jednostavno nestati.

Ono što si muškarac Vodenjak umišlja posramilo bi i Lava. Smatra za sebe da će spasiti svijet, a kad to i pokuša previdjet će najočitije činjenice. Teško se za njega može reći da je sebičan ili dominantan, ali samo zbog toga što je odsutniji nego Strijelac čije je zanimanje putujući trgovac.

Istina, Vodenjak će rijetko fizički napuštati dom jer on u pravilu putuje samo u svojoj glavi, ali bi se zato mogao preseliti u garažu ili podrum pokušavajući uspostaviti kontakt s izvanzemaljcima ili tamo uvježbavati špijunske vještine nadajući se zaposlenju u tajnoj službi.

Ovom zračnom znaku vrlo je važno da je u centru pažnje, pa mu nije lako igrati se s drugima iako je izvrstan u mentalnim igricama. Cinici kažu da je pojam mentalnog zlostavljanja vjerojatno izmišljen upravo zbog nekog Vodenjaka. Većina njih ima nervoznu grimasu na licu, a ponašaju se kao da su punjeni na struju. Brzo zaključuju, razglabaju do beskraja i daju opširne odgovore na nikad postavljena pitanja. U dane kad su posebno ludi od njih bježe i psi i mačke koje na njih slučajno nalete.

Bio on neobičan, ali bezopasan genij ili sarkastični anarhist, život s Vodenjakom je divlji i nepredvidljiv jer on vjeruje da mu je zadatak da se s njim osjećate kao da ste na najluđoj zabavi svog života. U vaš će život doći iznenada, kad se budete najmanje nadali. Često ga nećete razumjeti i smatrat ćete ga čudakom. Njegovi su osjećaji snažni, ali ne traju dugo. Varaju zbog promjene, a partnericu su u stanju posuditi prijatelju. Što se njih tiče i grupni seks dolazi u obzir.

Ipak, iako je dokazano da Sunčev znak može bitno pomoći u odabiru profesije, određivanju karaktera, predispozicija za zdravstvene probleme, astrolozi upozoravaju da i druge planete, a posebno vladar podznaka i znak u kojem se nalazi Mjesec utječu na život određene osobe.

Ljudi rođeni u istom horoskopskom znaku sličniji su karakterom, ali stvarni prikaz mogućnosti, osobina, osjećaja, načina reagiranja, poteškoća može se dobiti samo uz pomoć natalne karte koja se izrađuje prema točnom datumu, satu i mjestu rođenja svakog pojedinca. Za početak neće biti na odmet da osim prognoza za svoj horoskopski znak pročitate i što vam donosi podznak.

...