U Zagrebu se otvara ayurvedski centar AyuGarden

AyuGarden Ayurveda naziv je ayurvedskog centra što će biti otvoren 1. ožujka na adresi Trdice 48, na samo 15 minuta vožnje od grada, na rubu Parka prirode Medvednica.

Ayurvedske tretmane vodit će hrvatski ayurvedski terapeut Ivor Medved, koji ayurvedske tretmane svakodnevno i predano radi već 14 godina, a završio je edukaciju Maharishi i Sri Sri Ayurvede. Ayurvedske konzultacije vodi Tanja Kraljić Strgačić, certificirana ayurvedska terapeutkinja. Tanja je završila četverogodišnji studij ayurvede u Americi, California College of Ayurveda. Ayurvedu i duhovne tehnike proučava i prakticira više od 20 godina, a aktivno se ayurvedom bavi zadnjih 10 godina.

U AyuGarden ayurvedskom centru u ponudi su: ayurvedske konzultacije, sve vrste ayurvedskih terapija, masaže Panchakarma, Abhyanga, Shirodara, Marma, Swedana, Netra tarpana, Wishesh, Udwartana, individualno savjetovanje o prirodnom bojenju i njezi kose, ayurvedska edukacija, seminari i radionice.

Klijenti koji dođu na tretman tijekom travnja dobivaju na poklon 200 gr Brahmi Premium ili 200 gr Gotu Kola Premium.

U AyuGarden ayurvedskom centru moguće je proći kompletan program Pancha Karme, cjelovitog ayurvedskog čišćenja i detoksifikacije organizma. Prije toga preporučuju se ayurvedske konzultacije, dijagnostika i detaljno savjetovanje te prikaz cjelovite slike stanja organizma, kako bi se program Pancha Karme potpuno individualno prilagodio svakom klijentu i postigao potpun rezultat. Program Pancha Karme traje 7 do 14 dana, a po želji i potrebi klijenta može trajati i duže.

Panchakarma je najkompletnija metoda potpune detoksifikacije organizma, čisti tijelo od dubinski nagomilanih toksina. Budući da su toksini u tijelu uzrok mnogih bolesti, Panchakarmom je moguće otkloniti mnoge bolesti, bolna stanja i neravnotežu organizma. Ayurveda Panchakarmu posebno preporučuju kod stanja neplodnosti i pripreme za trudnoću. Također, u ponudi je i program Mini Pancha Karme za vikend ili tri dana kroz tjedan.

Nakon konzultacija klijent dobiva detaljan plan prehrane usklađen prema njegovim došama (dobije detaljnu listu svih namirnica po kategorijama, te podkategorije – koja je hrana odlična za njega, koja je dobra u umjerenim količinama, a koju bie trebao izbjegavati). Osim plana prehrane, dobiva i druge upute za povratak u potpunu ravnotežu.

Za povratak u ravnotežu potrebna je volja, posvećenost i vrijeme. Ide se korak po korak, jer dugotrajne, kvalitetne promjene u pravilu ne nastaju naglo. Za daljnje temeljito balansiranje organizma nekome treba više, nekome manje. Jer, svi smo posebni. Drukčiji. Prvi rezultati primjete se već nekoliko dana nakon primjenjivanja ayurvede, a za kompletnu obnovu organizma obično je potrebno 6 do 12 mjeseci.


SEMINARI I DRUŽENJA

U AyuGarden ayurvedskom centru održavat će se ayurvedske radionice na razne teme, seminare, druženja, individualne zvučne terapije, moći ćete doći na prirodno bojenje kose, nabaviti AyuGarden ayurvedske preparate po promotivnim cijenama.


AYURVEDA

Ayurveda, doslovno prevedeno sa anskrita znači “znanje o životu”. To je prirodna medicina, mnogi kažu čak najstarija medicina na svijetu. Datira unazad 5.000 godina i dolazi s područja Indije. Postoje dokazi da je bila baza čak i za klasičnu medicinu…  Ayurveda poučava kako na prirodan način ostvariti harmoničan, sretan i balansiran život. Svatko to može, ayurveda drži da je to prirodno pravo svakog čovjeka.

Primjenjujući ayurvedsko znanje u svakodnevnom životu, balansiramo um, duh i tijelo, živimo život u skladu s prirodom u sebi i oko sebe, te kreiramo uvjete za ostvarivanje svog punog potencijala. Ayurvedom se ljudi uspješno liječe i održavaju zdravima već tisućama godina.

Njegujući preventivni pristup, ayurveda donosi savjete kako svoje tijelo, dušu i um vratiti u stanje potpune ravnoteže. Uči prepoznati prve znakove neravnoteže u tijelu i kako reagirati na vrijeme, da ne dođe do bolesti. Također, donosi savjete kako, na prirodan način, izliječiti, ili barem ublažiti svaku bolest. Za razliku od klasične medicine koja obično tretira površinske simptome bolesti (kašalj, sluz, bol, virozu, temperaturu, glavobolju…), kroz ayurvedu poniremo duboko u uzrok bolesti. Razlika ayurvede i svih drugih prisupa liječenju je što ayurveda osobi pristupa individualno, često se dogodi da, primjerice, dva čovjeka s istom bolesti/neravnotežom treba tretirati potpuno različito.

Ayurveda je najcjelovitiji i najprecizniji sustav prirodne medicine na svijetu. Ona je jedan od rijetkih sustava medicine koji istovremeno tretira um, duh i tijelo. Jer, samo tako u potpunosti možemo otkloniti neravnotežu, odnosno bolest i njezin uzrok. Kad otklonimo uzrok, bolest se više ne ponavlja.

Ayurveda nudi prirodne tretmane, i podučava osobu kako da sama stvori idealne uvjete za samoizlječenje.

...