Što sa sobom nakon prekida? Za neka putovanja neće biti para, ali nešto se ipak da učiniti

Nećemo se pretvarati da znamo što se dogodilo između vas dvoje, u svakom slučaju – gotovo je. Promijenite svoj status na Facebooku i… Što sad? Ponovno ste sami. A to je, ustvari, zabavno!

Pravi spas nakon prekida veze, kao uostalom i za bilo kakvu tugu, su ugljikohidrati. Tako kažu. Stvarno? Mi ne znamo, jer sve su naše ljubavi bile sretne. Buahahahaha.

Nitko u vašoj stambenoj zgradi ne želi iznova i iznova slušati vašu tužnu kompilaciju “za nakon prekida”. Stoga ubacite neke grickalice i rezervni punjač u torbu i krenite.

Thrillist donosi nekoliko smjernica kako se spasiti nakon prekida, kao i na kojim mjestima je najbolje uživati ako ste novopečeni single. Za putovanja na neka odredišta možda neće biti vremena, možda novca, ali nešto ćete si ipak moći priuštiti.

Bez obzira planirate li donirati neku uspomenu (čitaj: riješiti se nekog predmeta koji vas muči, simbolički dokrajčiti vezu s bivšim / bivšom, ispričati svoju tužnu priču), pođite u Muzej prekinutih veza u Zagrebu (ili onaj u Los Angelesu) gdje se nalaze zbirke predmeta i priča koje su obilježile prekinute, ali nezaboravljene ljubavi. Projekt je pokrenut 2006. godine u Zagrebu, gdje se od 2010. nalazi i stalni postav, no znade i gostovati po svijetu kao putujuća izložba. Mi smo bili i vjerujte, vrijedi provesti neko vrijeme na izložbi u znak solidarnosti s ostalim preživjelima. Ovo je izložba koja bi vas mogla promijeniti i oplemeniti. Iako ste sada samac. Šmrc.

Ma što kažeš. Break-up kamp? Da, kampovi za oporavak nakon prekida stvarno postoje i kažu da ćete se nakon što ga napustite osjećati kao bolja osoba. Tko želi sjediti u stanu koji je dijelio s bivšim i u kojem se još nalaze njegove stvari? Priznajte da zvuči privlačna mogućnost da odete u Renew Breakup Bootcamp, kamp u kojem isključivo žene borave tijekom tri dana, tijekom koja će zaboraviti na svog bivšeg. Za samo 72 sata, hej! Nalaze se u državi New York, Malibuu, i Kaliforniji.

Zatim krstarenje. Stvarno, krstarenje bilo kuda, bilo gdje. Pogled na more, puno odredišta i potpuna nesposobnost da uhodite bivšeg / bivšu. Cyberstalking nije opcija jer je internet skup. Neka će mjesta više odgovarati vašem specifičnom stanju uma, neka manje, no smisao je provesti dane na plovećem otoku, okruženi prekrasnim pogledom i ljubaznim strancima. Krstarenja vas prisiljavaju da budete što je moguće društveniji, da se sprijateljite s nekim na palubi.

Na Thrillistovom popisu Najboljih odredišta na koja biste trebali otputovati ako ste sami našli su se:

Cognac, Francuska,

Everglades, Florida,

Montreal, Quebec,

Budimpešta, Mađarska,

Grand Junction, Kolorado,

London, Engleska,

Škotska, u cjelini,

Korejski spa (ima ih po New Yorku, Los Angelesu, Washingtonu i, naravno, Koreji),

Toskana, Italija,

Peru, u cjelini,

Puerto Escondido, Meksiko,

Plaže u Maineu, SAD,

Bermudi, uzduž i poprijeko,

Santa Barbara, Kalifornija.

Naš bi popis bio drukčiji. Možda neki drugi put. Ima toliko toga što ste željeli raditi, a niste mogli jer ste bili u paru. Prisjetite se tih stvari, prisjetite se tko ste. Promijenite frizuru bez da pitate što on/ona misli, kupite jaknu koja se vama sviđa, družite se s frendom kojeg ste zapostavili, ide u kino gledati filmove koje on/ona ne voli.