Zbrkani između stvarnosti i snova: Kakve su ustvari Ribe?

Muškarci Ribe, rođeni u razdoblju od 19. veljače do 20. ožujka, skloni su samouništenju, vole seksi igrice i radovat će ih kad se partnerica obuče u uniformu medicinske sestre, a da pritom ne očekuje da on izigrava niti pacijenta niti doktora. Kupite li ogrlicu za psa, zalajat će, a upoznate li ga s dragom prijateljicom ne ostavljajte ih same. Spreman je za avanturu bilo kad, bilo gdje i sa svakom koja će dovoljno dugo biti mirna. Pritom će zadržati distancu na kojoj bi mu mogao pozavidjeti čak i Blizanac, tvrdi astrologinja Hazel Dixon-Cooper.

Ribica je spremna uvjeravati vas u svoju veliku ljubav, a potom izaći u svoj omiljeni kafić i tamo zavesti prvu raspoloženu djevojku. Bude li uhvaćen na djelu čak će i samog sebe uvjeriti u to da se radi o vragu koji se prerušio u privlačnu ženu. Od njega nemojte ozbiljno očekivati da zarađuje za kruh. Ako se do kasnih dvadesetih nije ostavio daljinskog upravljača i diplomirao, zaboravite na to jer očito smatra da stjecanje prihoda znači dobivati na lotu. No, ako ste rođeni u znaku Djevice i imate posao, kuću i čekove ili ste Račica kojoj ne smeta cijelog života biti dadilja, muškarac Riba je kao stvoren za vas.

Iako mnogi sumnjaju u to, Ribe su inteligentne, ali su uvijek zbrkane između stvarnosti i snova. Izuzetno su osjetljive, okrenute sebi, nostalgične, osjećajne i puno razmišljaju o svemu što postoji, pokušavajući dokučiti zašto što postoji i koja je bit svega, a uvijek kreću od toga da ništa nije onakvim kakvim se čini. Vrlo su savjesne, ali kako svoje mentalne kapacitete troše razmišljajući o sitnicama, često previde neki važan detalj i stoga rijetko uspijevaju ispuniti svoje zamisli.

Raspoloženje im je promjenjivo, a duh nemiran. Pokreće ih snažna želja za savršenstvom, a kad se suoče s krahom svojih iluzija postaju ravnodušni. Skloni su povući se u svijet mašte, rijetko uživaju u onome što rade, znaju imati osjećaj materijalne i emotivne nesigurnosti, boje se napuštanja, samoće… Ljubavni život im je vrlo važan. Odani su i nježni, ali skloni pasivnosti. S obzirom da imaju snažan seksualni nagon, često znaju uletiti u neku avanturu. Kao roditelji su pažljivi i vole se igrati s djecom, ističe Dixon-Cooper.

Njihovo zdravlje i vitalnost prvenstveno ovise o tome koliko se osjećaju emotivno ispunjeni, a što se odabira profesije tiče, trebali bi raditi posao u kojem će njihova mašta, diplomatičnost i suosjećajnost doći do izražaja. Najbolje rezultate postižu u umjetnosti, izdavaštvu, uslužnim djelatnostima, medicini, turizmu, te kao terapeuti.

Ribe: Udovoljit ću tvojim potrebama.

Ipak, nikad nije suvišno spomenuti da generalizacije tipa “Ribe su ovakve i onakve” često nisu točne. Kakav tko ima karakter i kakav će mu biti životni put, koji su njegovi potencijali i u kojem će se polju života najbolje ili najlakše ostvariti ne ovisi samo znaku u kojem se nalazi Sunce u trenutku rođenja, nego i o položaju Mjeseca, u kojem se znaku nalazi podznak, a i to nije sve jer i ostale planete, pa i takozvane fiksne zvijezde utječu na svakog pojedinca. Jedini način da se napravi točna prognoza je pogledati natalnu kartu dotične osobe, a za to je potrebno znati točno vrijeme i mjesto rođenja.

-Najsuptilniji znak u zodijaku i ako je naglašen u vašem horoskopu prepoznat ćete ga po sanjivim očima, često plutajuće koprene kao da je upravo izašao iz mora. Ovaj tip osobe mekana je potkožja, često naizgled otečeno lice, kao da nikad nije izašao iz puberteta, a često je i ponašanje takvo. Žene mogu biti ekstremno graciozne i zanosne, glas je redovno mekan i rastežući, a karakterne osobine koje krase najviši tip Ribe su iznimna emocionalnost, požrtvovnost do ekstrema prema voljenim osobama i nerijetko služenje, navodi astrolog Damir Jovetić.

-Ovim ljudima je najčešće sve jasno i sve znaju, ali to ne znaju primijeniti, pa se nešto niži tipovi sapliću o sasvim uobičajene svakodnevne stvari. Pjesnici, plesači, glazbenici, religijski tipovi i mistici prirodno se pronađu među naglašenim elementom Ribe u osobnom horoskopu. Neptun, koji je njen upravitelj, često daje krajnje neodređen stil komunikacije, pa teško pada logičnim tipovima. U slučaju stresa Riba se potpuno pogubi i upadne u kaos ili u ekstremu pokušava primijeniti tuđe, neprimjerene sisteme kontrole, pa lako pohisterizira ili padne u očaj, plač ili nekontrolirane promjene raspoloženja koje se redovno odražavaju na kratkoročni imunitet. Nezadovoljna Riba ne razlikuje kad se osjeća loše od stvarnih bolesti, ali se jednako tako iscjeljuje promjenom raspoloženja. Topao i privržen odnos smiruje ove tipove koji najčešće bez ljubavi ili mističnih ideala ne nalaze druge motivacije. Najniži tip sklon je emocionalnim ucjenama, depresijama ili iracionalnosti, kaže Jovetić.


Samozatajni promatrači

Najsuptilniji emocionalni znak zodijaka nositelj je opće potrebe za utjehom. Opazi li Riba neku vašu čežnju, sjetu, želju, nadu ili sličnu finu emociju tiho će početi raditi na tome da vam jednostavno pod nos stavi ono što će tu emociju pretvoriti u pozitivnu i zadovoljnu reakciju.

Patničke osjećaje svih vrsta Ribe prirodno prepoznaju kao zonu gdje imaju najveći talent. Otud ovi tipovi prepoznaju ljude emotivnijeg karaktera kao svoje, a sve druge smatraju iritantnim mehaničkim strojevima, budući im ne vide emocije. Samozatajni promatrači, Ribe, uglavnom kroz emociju dobivaju sve dozvole i postaju prisni samo ako imate taj ključ.