Lepršave maturalne haljine brenda Tatya

Domaći brend dizajnerske odjeće za žene Tatya, iza kojeg stoji dizajnerica Tatjana Siladji Pereković predstavlja svoju prvu kolekciju haljina za maturalnu večer. Ova domaća dizajnerica javnosti se odlučila predstaviti mini kolekcijom u koju je utkala uži izbor svojih modela.

Nit vodilja tijekom stvaranja ove kolekcije bile su razigranost,  prpošnost i energičnost koje se očituju u detaljima na haljinama te bojama materijala izabranih za ovu mladenačku kolekciju maturalnih haljina.

Dizajnerica Tatjana Siladji Pereković već neko vrijeme dizajnira raznolike haljine namijenjene najluđoj večeri maturantica. S vremenom, pomno razmatrajući zahtjeve klijentica, realizirala je uži izbor svojih modnih ilustracija i pretočila ih u ovu mini kolekciju, koketirajući s različitim  stilovima.

„Ovo nije elegancija – ovo je energija i nije moda nego stil. Maturalne haljine ne trebaju biti ‘stroge’ i elegantne kao haljine za ozbiljne žene. Maturantice su svježe razigrane, vesele, lepršave, prpošne i iznad svega energične, stoga upravo takve bi trebale biti i haljine za njihovu najluđu noć“, kaže Tatjana Siladji Pereković.

Materijali i izrada Tatjani su od velike važnost. Iz tog razloga u kolekciji prevladavaju posebno birani materijali, svila i pamuk, viskoza i visokokvalitetna čipka te skuba u kombinaciji s finim muslinom. Od muslina su rađene i latice koje su ručno prišivane na dijelove haljina, što je vrlo zahtjevan i dugotrajan proces.

U izradi haljina dizajnerici pomaže stručnjakinja Anita Segedi Dolić, tekstilna tehničarka, s kojom je i prije surađivala i kako kaže ‘odmah kliknula’ što nije mala stvar, jer konstruktor je itekako bitan u cijeloj priči, a Tatya modele nije baš jednostavno prenijeti s modne ilustracije na tkaninu.

Noćnu kampanju kolekcije maturalnih haljina brenda Tatya snimio je Emanuel Halilčević – Manchy, za kosu i make-up modela Tare Osmić bila je zadužena Matea Mušić, a produkciju potpisuje Tomislav Perić.

...