TOP 5 Skoro sve što nam treba za savršeni ožujak

Da, da… Prvi je u mjesecu i mi smo opet u pauzama između radnih zadataka, poslovnih telefonskih razgovora, isprobavanja novog recepta za LCHF palačinke u kojima možemo bezbrižno uživati…, punili svoje virtualne košarice s nečim što nam se čini da je “must have”.

Evo što nam sve treba da bismo se dobro zabavili u mjesecu koji je pred nama.

Ako ste se ikada igrali Indijanaca i kauboja, tada su vam pojmovi skvo i vigvam vrlo dobro poznati.

Hairy tail kreveti za pse već godinu dana u ponudi ima vigvame za pse i mačke u svim veličinama.

Izrađeni su ručno, od drva i pamuka, a jastuci na kojima se odmaraju umorne šape punjeni su vatelinom. A jedan od najljepših prizora, složit će se vlasnici kućnih ljubimaca, je kad isti spava snom pravednika.

Četveronošci sa zadovoljstvom spavaju u njima, a osim toga indijanski šatori služe i kao ukras prostora. I kao podsjetnik na sretna vremena kad smo bili zaigrana djeca.


Žuta je kruškovac, tamno plava liker od borovnice, crvena je jagoda, zelena maslinovo ulje, svijetlo plava je cvijet soli, ljubičasta lavanda, narančasta liker od mandarine, magenta malina, a ona bijela med. Koja li je bolja, pitamo se zamišljajući praline zvane Boje okusa u svojim ustima, kako se lagano, lagano tope.

Praline u devet boja, s devet različitih punjenja nastavak su priče o pralinama Krocka hrvatskog brenda Anka Chocolate, a uz svako pakiranje kupac na dar dobiva ilustraciju umjetnice Valentine Marek.

Ova čokolaterija proizvodi i čokoladno srce Licitart punjen kremom od lješnjaka. Slatki poklon za Dan žena.


Pa smo pošli malo i do Bioroota u koji su stigle nove kutije za užinu od prirodnog bambusa, bez BPA, modernog dizajna, s pregradom, lagane, dobro se zatvaraju. Ekološki su prihvatljive, no ipak nisu pogodne za nošenje tekućih obroka.

Ako se želite zdravo hraniti, vrlo vjerojatno si morate sami pripremati većinu obroka, a kako biste spremno tumarali okolo i bili siti i kad niste kod kuće, dobro će vam doći neka varijanta lunch boxa, kao i nama ona s uzorkom Exotic Leaves. Egzotična baš kao što smo i mi.


U životu je važno da nosiš Sitolabov kimono dok ne skidaš pločice sa zida u kupioni.

Mjerkamo ih već duže vrijeme i dok je masa zaluđena ruksacima Studija Sitolab, mi čeznemo za kimonom.

Studio Sitolab brend je poznate umjetnice Sanje Stojković, koja svoje umjetničke ilustracije otiskuje tehnikom sitotiska na tekstil, od kojih izrađuje odjevne predmete i modne dodatke, a izrađuje ih sama od početka do kraja, znači od osmišljavanja i tiskanja uzorka na tkaninu, dizajniranja modela, krojenja i šivanja ruksaka, torbi, odjeće koje krase njezine originalne i prepoznatljive ilustracije.

Svaki njezin rad jedinstvenog je dizajna i kombinacije boja, te ručno sašiven.


Planiramo neki izlet, grickamo Gligorin Kolan (eno ga ljubi se s ekstra djevičanskim maslinovim uljem Chiavalon) i pijuckamo Porat. Mi ga volimo slatkog, a još je i na odličnom popustu u Dobrim vinima.

Uskoro će proljeće, pa nam valja obnoviti svoj cvjetni fond, kao i šarolike posude za cvijeće, no prije nabavke u obzir treba uzeti kakvi su uvjeti, odnosno svjetlost, vlaga, hranjive tvari, potrebni određenoj vrsti biljke za uspješan rast.

Neke bolje uspijevaju u manjem prostoru, druge pak traže puno mjesta, a i njihova veličina utjecat će i na izbor teglice. Stoga, prije nego što počnete sa sadnjom lončanica, razmislite o veličini biljke i svog vrta, te saznajte kako se održava biljka koju namjeravate posaditi, pa tek tada krenite u potragu za posudom.

Ines Janeiro oduvijek je voljela umjetnost i rukotvorine. Negdje između fotografiranja, uređivanja video materijala i volontiranja u lokalnom skloništu za napuštene pse, pojavilo se nekoliko slobodnih dana koje je iskoristila za pohađanje radionice keramike i zaljubila se u nebrojene mogućnosti koje glina pruža. Prošle je godine odlučila svoju strast podijeliti sa cijelim svijetom.

“Još uvijek eksperimentiram s materijalima i tehnikama, nikad neću prestati učiti.”

Ova zdjelica “jelen” jedan je od njenih radova koji je osvojio naša srca.