BUDI SVOJA Poznate dame poručuju da “žena ženi nije (baš uvijek) vuk”

Iz godine u godinu 8. ožujka rezerviran je za slavlje žena i njihovih postignuća. I dok se u većini zemalja svijeta ovaj dan ne smatra državnim praznikom te se obilježava kakvim lijepim buketom cvijeća za posebne dame u našim životima, časopis „Ljepota&zdravlje“ u suradnji s Avonom odlučio ga je proslaviti izložbom „Žene, ženama“ u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar.

Bojana Gregorić Vejzović, Senka Bulić, Judita Franković, Ivana Paradžiković, Đurđica Vorkapić, Ivana Vrdoljak – Vanna, Indira Levak, Saša Broz, Linda Begonja, Iva Šulentić, Danijela Martinović, Lana Jurčević, Mirjana Mikulec, sestre Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić, Tara Rosandić, Tihana Harapin Zalepugin, Antonija Blaće, Ella Dvornik, Julijana Matanović, Renata Sopek i Renata Končić Minea na zamolbu časopisa „Ljepota&zdravlje“ i povodom Dana žena odlučile su pokazati da stara izreka „Žena je ženi vuk“ nije u potpunosti točna.

„Dovoljno snažne za sve” i „Budi snažna, budi svoja” samo su neke od poruka kojima poznate dame pokazuju kako je žena ženi prije svega potpora, izvor snage, inspiracije i neupitnog razumijevanja te da se sjajne stvari mogu dogoditi ako žene stanu na stranu žena.

Izložba portreta koje potpisuje cijenjeni fotograf Zvonimir Ferina, a koncept Nikola Grbin, nastala je u suradnji časopisa „Ljepota&zdravlje“ i kompanije Avon, koja je oduvijek fokusirana na osnaživanje i podršku ženama te u Hrvatskoj slavi 15 godina borbe protiv raka dojke.

Izložba „Žene, ženama“ moći će se pogledati u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar na adresi Kaptol 26, od 9. do 12. ožujka 2019., i to u subotu od 11 do 15 sati te od ponedjeljka do srijede od 12 do 19 sati. Ovaj projekt podržan je i od strane Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj s ciljem promocije poboljšanja ravnoteže spolova na svim razinama, a u sklopu kampanje ovajputglasam.eu.