Zbog čega ljubavnici na potpuno prihvaćanje odgovaraju izdajom?

Kad osamnaestogodišnja Irkinja Eily stigne u London na studij glume, nevina i naivna, čini se lakim plijenom za velegradske predatore. Neko vrijeme uspješno odolijeva svim iskušenjima, no kad upozna dvostruko starijega poznatoga glumca, padaju sve linije njezine obrane.

Isprva toplo-hladna romansa razvija se u poprilično ozbiljnu vezu, no Stephen čuva strašnu tajnu koju, uvjeren je, nitko ne zna. Kako vrijeme odmiče, dolazi čas da se konačno izgovori ono što se dotad činilo neizrecivim. Postoji li ljubav dovoljno jaka da prebrodi najjače kušnje? Zbog čega ljubavnici na potpuno prihvaćanje odgovaraju izdajom?

Drugi roman irske spisateljice Eimear McBride Manji smo boemi nipošto nije obični ljubavni roman. Ispričan iz pozicije mlade pametne djevojke koja odrasta kroz dramatičnu ljubavnu vezu, bez tabua govori o svijetu u kojem ništa nije sveto ni nezamislivo.

Manji smo boemi priča je o strasti i nevinosti, veselju i otkrićima koja se odvija u žustroj atmosferi Londona u devedesetima, s vrtlozima i tjeskobama odrastanja, kao i snagom nove ljubavi koja prelazi sve prepreke.

“Ovo je, povrh svega, ljubavna priča: ogoljena, bolno romantična, koja pogađa poput poraza.” – Booklist

“Propulzivna priča o odrastanju, prožeta privlačnim osjećajem mladenačkog uzbuđenja i ranjivosti.” – The New Yorker

Manji smo boemi iskustvo je svih osjetila – i još jedno izvrsno postignuće.” – Wall Street Journal

“Snažni roman o žudnji.” – O, The Oprah Magazine

“Džojsovski… Roman je pun složenih maštovitih igara riječima iz pera jedne od najboljih mladih talentiranih spisateljica.” – Scott Simon, NPR

Manji smo boemi ljubavna je priča, no zapravo je riječ o naelektriziranom i lijepom prikazu kako se zidovi neke osobe pomiču, padaju i ponovno grade.” – NPR.org

Pročitajte ulomak.

...