Fantastični Grishaverse svijet u romanu “Šest vrana”

Nakladnička kuća Znanje predstavlja roman Šest vrana autorice fantastičnih romana i kreatorice Grishaverse svijeta Leigh Bardugo, čije su se knjige našle na 1. mjestu popisa najprodavanijih naslova The New York Timesa.

Uz više od milijun prodanih primjeraka, Grishaverse obuhvaća trilogiju Sjena i kost, duologiju Šest vrana, te Jezik Thorna – uz najavu novih naslova.

“Leigh Bardugo nadmašila je samu sebe ovim romanom silno složene akcije, iznimne radnje i jedinstvenih likova. Sjednite, vežite se i pripremite za ludu vožnju nakon koje ćete samo željeti još.” – Hannah Moushabeck, knjižara Odyssey

Roman Šest vrana donosi priču o multietničkoj skupini otpadnika različitih spolnih orijentacija koji su na uvjerljiv i skladan način izrasli u pravu obitelj. Knjiga ima sve elemente kojima će održati čitateljevu očaranost: lukavog vođu koji za svaku priliku ima spreman plan, gotovo nemoguće izglede, zabavno ratobornu ekipu vještih izopćenika, radnju punu obrata i nevjerojatno napetu završnicu. Knjiga je u prijevodu Ire Wache Biličić i Damira Biličića dostupna u knjižarama po cijeni od 119 kn.

“Izvrsni likovi složene prošlosti, dinamični odnosi koji pokazuju razvoj, kao i mnoštvo akcije i živahnog tempa…, a sve to u okruženju koje nudi niz raznolikih zanimanja i društvenih slojeva… Ovo je kao stvoreno za tinejdžere koji su obožavali Trilogiju o Grišama, Divinerse ili neku od knjiga o Sjenolovcima.” – Voya

Leigh Bardugo autorica je fantastičnih romana čije su priče objavljene u nizu antologija, među njima i u zbirkama The Best of Tor.com i The Best American Science Fiction & Fantasy. Među ostalim, objavila je i Wonder Woman: Warbringer, dok joj uskoro izlazi Ninth House. Leigh se rodila u Jeruzalemu, a odrasla na jugu Kalifornije. Diplomirala je na Yaleu, a radila je u marketingu, zatim kao novinarka, te čak i na filmu, gdje je bila zadužena za šminku i posebne efekte. Danas živi i piše u Los Angelesu, gdje ponekad i pjeva s vlastitim bendom.


Ketterdam: užurbano središte međunarodne trgovine u kojem je za određenu cijenu moguće doći baš do svega – a to nitko ne zna bolje od zločinačkog čuda od djeteta Kaza Brekkera. Kazu se ukazuje prilika da izvede smrtonosnu pljačku zahvaljujući kojoj bi se mogao suludo obogatiti. Ali akciju ne može izvesti sam…

Jedan osuđenik koji se silno želi osvetiti.

Jedan vrhunski strijelac koji ne može odustati od oklade.

Jedan bjegunac iz povlaštene obitelji.

Jedna špijunka poznata pod imenom Prikaza.

Jedna Srceparateljica koja zahvaljujući magiji preživljava život u slamovima.

Jedan lopov nadaren za bježanje iz nemogućih situacija

Šestero opasnih izopćenika. Jedna nemoguća misija. Kazova ekipa možda je jedina sila koja se može ispriječiti između svijeta i potpunog uništenja – ako se njezini pripadnici prvo ne poubijaju među sobom.

...