Naj ostvarenja hrvatske arhitekture: Bolski hotel “Vitar”

Lifestyle Hotel Vitar nalazi se u Bolu, na pet minuta hoda od bolske škole kitersurfinga. Ovaj hotel s četiri zvjezdice nudi krovni bazen, hidromasažnu kadu, besplatni WiFi… Gosti se mogu opustiti na terasi za sunčanje s ležaljkama ili uz osvježavajuće piće u baru. U sklopu objekta Lifestyle Hotel Vitar dostupna je i sauna, a 700 metara dalje nalazi se vinarija Stina.

Razlog zašto virimo u njegov interijer je taj što je Udruženje hrvatskih arhitekata – UHA objavila nominacije za najbolja ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. godini, a u konkurenciji za nagradu “Viktor Kovačić” nalazi se i Hotel Vitar čiji su autori Lea Pelivan, Toma Pleić.

Inače, na prijave za Godišnju izložbu realizacija arhitekata i arhitektica u 2018. godini, među kojima se biraju nominirani, pristiglo je ukupno 64 autorska rada. Radove Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. godini ocjenjivao je stručni žiri koji je ove godine sastavljen od međunarodnih gostiju, a to su Maruša Zorec (Slovenija), Pippo Ciorra (Italija) i Vedran Mimica (SAD), kao i domaćih članova Stručnog savjeta UHA-e, a to su Ana Šverko i Maroje Mrduljaš, te Ana Mrđa kao koordinatorica.

Godišnja izložba i dodjela Nagrada UHA-e realizira se u koprodukciji s Društvom arhitekata Rijeka (DAR) i DeltaLabom te programskim pravcem “Slatko i slano” koji je dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Otvorenje izložbe, kao i dodjela nagrada, zakazano je za 28. ožujka u prostoru Zgrade IVEX na adresi Delta 5 u Rijeci.

Izložba ostaje otvorena do 28. travnja.

...