Kome vjerovati? Nova akcijska serija “U sjeni zakona” od 23. ožujka

Doma TV od subote, 23. ožujka donosi novu akcijsku seriju ‘U sjeni zakona’ koja se odvija u podzemlju Los Angelesa gdje se kriminalci slobodno kreću pod okriljem noći, a danju se kriju u sjenama. Prepušteni sami sebi, izolirani i često suočeni s okolnostima koje zamagljuju granicu između dobrog i lošeg, članovi dinamičnog policijskog tima znaju da je najvažnija međusobna odanost i posvećenost zadatku.

O seriji:

Kad su svi koje poznajete dvostruki agenti, kako znati kome vjerovati? Izvršni producent Jerry Bruckheimer vodi gledatelje u složeni i dinamični svijet policijskih službenika na tajnome zadatku u uzbudljivoj novoj seriji ‘U sjeni zakona’ s dobitnikom Zlatnog globusa Dylanom McDermottom u glavnoj ulozi. Serija u kojoj također glume Omari Hardwick, Logan Marshall-Green i Nicki Aycox prati podvige policijskog tima na toliko tajnom zadatku da većina njihovih kolega uopće ne zna u što su uključeni.

‘U sjeni zakona’ odvija se u podzemlju Los Angelesa gdje se kriminalci slobodno kreću pod okriljem noći, a danju se kriju u sjenama. Ulazak i izlazak iz tog sumnjivog svijeta svakodnevica je za poručnika Cartera Shawa i njegovu specijalnu jedinicu. Oni bolje od ikoga razumiju da ćete srušiti svijet podzemlja samo ako najprije uronite u njega i spustite se na razinu kriminalaca. Carterov tim čine Ty Curtis, nedavno oženjeni policajac koji balansira između stvarnog života i odnosa koje je stvorio u podzemlju; Dean Bendis, nagli policajac zbog čijih se aktivnosti drugi članovi tima pitaju je li prešao na mračnu stranu i Jaimie Allen, prometna policajka koja je u timu jer izvrsno laže, posebice kad je riječ o vlastitoj prošlosti.

Carter i njegov tim i predobro razumiju da policijski službenici na tajnom zadatku katkad moraju prekinuti veze, makar privremeno, s onima koji su im u životu najvažniji. Prepušteni sami sebi, izolirani i često suočeni s okolnostima koje zamagljuju granicu između dobrog i lošeg, ovi policajci znaju da je najvažnija međusobna odanost i posvećenost zadatku: hvatanju loših tipova.

U prvoj epizodi tijelo agenta FBI-ja koji je bio na tajnom zadatku pojavi se bačeno uz cestu, a sve se oči okreću prema Deanu Bendisu, policijskom službeniku LAPD-ja infiltriranom u bandu za koju se vjeruje da je odgovorna za ubojstvo. Deanov šef Carter Shaw želi uhvatiti vođu bande, ali i nedvojbeno potvrditi da Dean nije prešao na suprotnu stranu. Carter šalje nedavno oženjenog Tya Curtisa u mračni svijet kriminala da izvuče Deana. Carter istodobno regrutira i obučava najnoviju članicu svog tima Jaimie. Melissa ima rođendan, ali njezin suprug Ty je ne smije vidjeti jer je na tajnom zadatku. No Ty krši protokol i potajno odlazi iz hotelske sobe provesti noć s njom večer prije nego što bi trebao uhvatiti krijumčara oružja. Nažalost, krijumčari oružja ga prate te posumnjaju u njegovu odanost.

O glumcima:

DYLAN McDERMOTT (poručnik Carter Shaw)

Dylan McDermott u seriji „U sjeni zakona“ glumi poručnika Cartera Shawa, čvrstog i snalažljivog policajca koji vodi jedinicu na tajnom zadatku u neumornoj potjeri za najgorim kriminalcima Los Angelesa. Carter je posvećenost poslu platio brakom i bilo čemu imalo nalik na privatni život.McDermott je vjerojatno najpoznatiji po ulozi nominiranoj za nagradu Emmy i nagrađenoj Zlatnim globusom u kritički hvaljenoj dugovječnoj seriji „Privatna praksa“. Također je glumio s Juliannom Margulies u hvaljenoj miniseriji „The Grid“ te je utjelovio glavnog lika u seriji „Pravi igrači“. Na velikom platnu ostvario je uloge u filmovima „Glasnici,“ „Wonderland“, „Kući za praznike“ Jodie Foster, „Čelične magnolije“, „Hamburger Hill“, „Čudo u 34. ulici“ i „Na vatrenoj liniji“.

OMARI HARDWICK (Ty Curtis)

Omari Hardwick u seriji „U sjeni zakona“ igra Tya Curtisa, darovitog i ambicioznog policajca na tajnom zadatku. No Ty je oženjen prekrasnom ženom koja ga jako voli, pa je pitanje je li posvećen zadaći srcem i dušom. Hardwickova profesionalna karijera obuhvaća raznorazna područja, od rada na filmu, televiziji i u kazalištu, do profesionalnog sporta i izvođenja nagrađivane poezije. Na televiziji smo ga imali prilike gledati u kritički hvaljenoj dramskoj seriji „Saved“, a glumio je i u filmu Spikea Leeja „Grad bez nevinih duša“. Pojavio se i u gostujućim ulogama u serijama „Laži mi“, „CSI: Miami“, „Ne podcjenjuj Jordan“ i „Savannah“. Hardwick je jedan od osnivača kazališne trupe Plan B Inc. te suosnivač losanđeleskog Actor’s Loungea.

LOGAN MARSHALL-GREEN (Dean Bendis)

Logan Marshall-Green u seriji „U sjeni zakona“ igra revolveraša Deana Bendisa. I dok je zbog naglosti učinkovit na tajnim zadacima, ujedno je i nepredvidiv. Marshall-Green televizijskoj je publici najpoznatiji po ulozi Treya Atwooda u hit-seriji „O. C.“ Također smo imali prilike gledati ga u serijama „24“ i „Traveler“ te u gostujućim ulogama u serijama „Zakon i red“ te „Zakon i red: Odjel za žrtve“. Osim ulogama u filmovima “Zakon ulice”, „The Kindness of Strangers“ i „Veliki pohod“, Marshall-Green je glumio u filmu Julije Taymor „Na drugoj strani svijeta“.

NICKI AYCOX (Jaimie Allen)

Nick Aycox u seriji „U sjeni zakona“ igra Jaimie Allen koja je postala članica tima ne zbog svog poštenja nego zato što je uspješno lažirala cijelu svoju prošlost u prijavi za radno mjesto u policiji. Aycox smo na malim ekranima gledali u zapaženim ulogama u serijama „Lovci na natprirodno“, „Providence“, „Ed“, „Zaboravljeni slučaj“, „U paklu rata“ i „LAX“. Gostovala je u serijama „CSI“, „Dosjei X“, „Treći kamenčić od Sunca“, „Dječak upoznaje svijet“, „Okrutna pravda“, „Anđeo tame“, „Significant Others“ i „Weird Science“. Na velikim je ekranima glumila u filmovima „Dosjei X: Želim vjerovati“, „Jeepers Creepers 2“, „Joyride: End of the Road“ i „Potpuni stranci“.


Dark blue

SAD, 2009.-2010., akcijska serija

Tvorac serije: Jerry Bruckheimer

Glume:

Dylan McDermott ………………. poručnik Carter Shaw

Logan Marshall-Green ………… Dean Bendis

Omari Hardwick ………………… Ty Curtis

Nicki Aycox ……………………….. Jaimie Allen