NEUMORNI “MENTALIST” Šesta sezona popularne serije od 4. rujna na Doma TV

Od 4. rujna Doma TV donosi šestu sezonu nagrađivane kriminalističke serije ‘Mentalist’ u kojoj nekonvencionalni suradnik agencije CBI Patrick Jane (Simon Baker) pomaže rješavati kompleksne zločine dok neumorno nastoji uhvatiti serijskog ubojicu Crvenog Johna.

U šestoj sezoni serije, naoružani popisom od sedmorice osumnjičenih koji bi se mogli skrivati iza imena Crveni John, Patrick Jane i tim iz CBI-ja približavaju se neuhvatljivom serijskom ubojici, no hoće li uspjeti uhvatiti osobu odgovornu za smrt Patrickove supruge i kćeri?

Glumac nominiran za nagrade Zlatni globus i Emmy Simon Baker glumi Patricka Janea, konzultanta koji surađuje s Kalifornijskim istražnim uredom (CBI) i s lakoćom rješava brojne kompleksne zločine koristeći briljantnu vještinu primjećivanja i psihološku manipulaciju.

Patrick je svima u CBI-ju poznat po zanemarivanju protokola i poluslavnoj vidovnjačkoj prošlosti, iako je priznao da je paranormalne sposobnosti glumio. U posljednjem televizijskom vidovnjačkom nastupu izazvao je serijskog ubojicu Crvenog Johna, što je dovelo do ubojstva njegove žene i kćeri. Jane sada žudi za osvetom, a identitet Crvenog Johna suzio se na sedmoricu osumnjičenih.

Janeovu ulogu u rješavanju teških i medijski praćenih slučajeva iznimno cijene njegove kolege agenti, no ozbiljna viša agentica Teresa Lisbon (Robin Tunney) naizmjence priznaje Janeu da je koristan i kori ga zbog teatralnosti, narcisoidnosti i opasnog zanemarivanja pravila. Lisbonin tim čine agenti Kimball Cho (Tim Kang), Wayne Rigsby (Owain Yeoman) i Grace Van Pelt (Amanda Righetti). Svi oni misle da je Jane nepredvidljiv, ali cijene njegov šarm i sposobnost rješavanja slučajeva.

U šestoj sezoni serije, Patrick Jane i tim iz CBI-ja približavaju se neuhvatljivom serijskom ubojici dok usput rješavaju najteže zločine u saveznoj državi. Je li Crveni John možda vođa kulta Bret Stiles? Ili jezivi forenzičar Brett Partridge? Strašno sumnjivi agent Domovinske sigurnosti Bob Kirkland? Ili provoditelji zakona Ray Haffner, Reede Smith ili šerif McAllister? Ili ravnatelj CBI-a glavom i bradom, Gale Bertram? Potjera se nastavlja u uzbudljivoj šestoj sezoni.

...