Zoran Aragović od tekstila za interijere osmislio ovu sjajnu novu kolekciju

U petak, 5. travnja, održana je modna revija u robnoj kući IKEA Zagreb na kojoj je predstavljena nesvakidašnja kolekcija nastala u suradnji s poznatim hrvatskim dizajnerom, Zoranom Aragovićem. Za ovu je kolekciju u potpunosti korištena kolekcija IKEA tekstila za interijere, a sastoji se od 20 odjevnih predmeta koje karakteriziraju jarke boje, netradicionalni uzorci te njihove neobične kombinacije.

 

„Ovom modnom revijom želimo pokazati i neke druge mogućnosti IKEA tekstila te kako pomoću dizajna možemo unaprijediti svoje živote. Poznati hrvatski dizajner, Zoran Aragović, čiju dizajnersku poetiku karakteriziraju odvažne boje i kreacije, bio je naš logičan odabir. Zajedno smo željeli istražiti nove boje, oblike i načine razmišljanja o dizajnu te skrenuti pažnju na IKEA tekstile prikazujući ih na sasvim drugačiji i nadasve inovativan način“, istaknula je Jasmina Ćorović, specijalistica za PR asortimana tvrtke IKEA SEE.

Glavni cilj ovog projekta je potaknuti ljude da razmišljaju kreativno i pokazati im da stavljanje određenih predmeta u novi kontekst, poput tekstila za dom, može biti zabavno, korisno, pa čak i praktično – i da se rezultata ne treba bojati.

„Drago mi je i velika čast da je upravo mene IKEA odabrala kao dizajnera koji je iz njihovih tkanina osmislio kolekciju. S obzirom da i sam u dizajnu koristim neobične kombinacije boja, uzoraka i tekstura, ovo mi i nije bio toliko teški zadatak, no ono što mi je predstavljalo izazov u kreiranju su tkanine koje su specifične jer se koriste za dekor, a ne toliko za odjeću, a imperativ mi je bio napraviti vrlo nosivu kolekciju.

Kolekcija je vrlo moderna, ženstvena i s obzirom na bogat kolorit i cvjetne uzorke, savršeno se uklapa u ove proljetne dane“, istaknuo je Zoran Aragović, vlasnik brenda BiteMyStyle fashion design, a nije zaboravio i dečkima predložiti poneki model.

Kuhaj sa Sanjom Doležal

Ova je revija središnji dio IKEA festivala, koji do 14. travnja traje u robnoj kući IKEA ZAgreb, a donosi mnogo aktivnosti i iznenađenja na kojima će gosti moći uživati. Tako će na radionicama za ljepši dom moći naučiti više o tome kako osvježiti svoje životne prostore uz pomoć tekstila ili riješiti probleme s odlaganjem stvari.

Mmmmmm… Okruglice, losos ili nešto treće. Ne možete se odlučiti? Dođite, probajte sve i izaberite što vam se
najviše sviđa. Ali ovog puta na drugačiji način jer će za vas gastronomski užitak pripremiti Sanja Doležal.
Srijedom, četvrtkom, petkom od 19 sati, subotom od 17 sati, tijekom festivalskih dana. Dobar tek!

Tijekom IKEA festivala, čekaju vas super zanimljive aktivnosti – i za vas i za cijelu obitelj. Možete naučiti puno o organizaciji životnog prostora. Iskoriste priliku za posjetiti ovaj jedinstveni događaj. 

Više detalja o IKEA festivalu možete pronaći na ovom linku.

...